Hopp til hovedinnhold

Bra bildebøker

Timothy mister seg sjølv av Vegard Markhus

Her finner du et utvalg gode bildebøker som spiller på humor og har flotte illustrasjoner. Noen er veldig populære, andre er gjemte skatter.

Trenger du et alternativ til bildebøkene om Bukkene Bruse? Her har vi samlet noen fine bildebøker, både nye og gamle. Disse bøkene fungerer godt både til høytlesning og til å lese alene, og er godt likt av både barn og voksne.

 

Knokkeldans

 

 

 

 

 

 

 

Knokkeldans av Bjørn Ousland

Det er vanlig å være engstelig. Her i boka møter vi en som er redd for det meste. Hva skjer når du løper unna de store barna, klatrer over en mur og med ett er alt mye verre. For på kirkegården skrangler det i knokler og de døde lever. Det minste beinranglet elsker å få selskap og vil ikke gi slipp på sin nye venn. Men hva skjer når det blir spilt opp til knokkeldans? Denne historien handler om at frykt kan overvinnes.

 

download (1)

 

 

 

 

 

Timothy mister seg sjølv av Vergard Markhus

Timothy har det fint. Han har eit lite hus i skogen og akkurat passe mange tenner. Men ein dag begynner alt å falle frå kvarandre. Det er den dagen Timothy mister ei tann. Timothy mister seg sjølv er ei enkel og morsom forteljing som med stor humor i tekst og illustrasjon leikar seg med begrepet å miste seg sjølv.

 

9788202544393

 

 

 

 

 

 

 

Sjokolade-Sivert av Elna Teigen, ill. Renate Thor

Sivert drømmer om sjokolade. Men mamma nekter å kjøpe det i butikken. Hun sier han må vente til lørdag. Da tenker Sivert: hva om hele verden var laget av sjokolade? Og neste morgen får han oppfylt drømmen sin, men er det nødvendigvis bra? En morsom og lett gjenkjennelig vri på historien om Kong Midas.

 

9788203261855

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lille Frosk i Verdensrommet av Jakob Martin Strid

Lille Frosk og froskesøsknene bygger en romrakett! Froskefamilien reiser ved en tilfeldighet ut i verdensrommet, og her møter de romvesenet Pryx. Dette er også historien om hvordan froskemamma befrir sublimuttene fra robot-kongen Krang. Om hvordan småkaker kan forandre verden og om hvordan froskefamilien kommer seg hjem igjen til slutt.

 

9788202488277

 

 

 

 

 

 

 

Jippi av Eli Hovdenak

Jippi er en glad hund – og Jippi elsker tur! Ned trappa og ut på gata. Alle luktene! Bacon og muselort, snus og potetgull. Alle vennene!Mens pappa Gunnar tar en kaffe på hjørnet, tar Jippi en tur i parken. Jippi er bestevenn med alle. Lufta! Spurvebusken! Fontenen! I sin andre bildebok tar Eli Hovdenak oss med på tur med hunden Jippi – og vi får oppleve verden sånn som Jippi opplever den. På hunders vis elsker Jippi det aller meste, så dette er en gledesstrålende og fargerik tur rundt i byen! Og så går de hjem. Voohoof!

 

image_large

 

 

 

 

 

 

 

 

Herr Hansen får besøk av Elisabeth Moseng

Herr Hansen er en surpomp. Han liker ikke folk. Han liker ikke dyr. Han liker i grunnen ikke barn heller, når han tenker seg om. En dag står det plutselig en diger elefant i hagen hans. Hva skal en surpomp gjøre da?«Herr Hansen får besøk» er en leken bok om hvordan uventede situasjoner kan skape nye og sterke relasjoner.

 

9788252179576

 

 

 

 

 

 

 

Henrik And av Anna R. Folkestad

Henrik And er ei and. Ei heilt vanleg and, med ein heilt vanleg draum. Han vil vere noko anna. For om han var noko anna, ville han kunne gjere heilt andre ting, og alt ville vore annleis. Men han må tenkje seg nøye om, kva han vil vere … Kanskje ein katt? Eller ein sjiraff? Henrik And har ein enkel tekst med regleelement og gjentakingar, slik ungar elskar. Dei vil òg fryde seg over alle dei merkelege dyra i boka, alle saman har nemleg hovudet til Henrik And. Enkle, fargesterke illustrasjonar i collageteknikk.

 

Google+