Hopp til hovedinnhold

Boktips for 4-6-åringer

Det er en løve i cornflakesen min av Michelle Robinson og Jim Field, bok.

Trenger du boktips til 4-6-åringer, finner du det her. Tekstene er basert på forleggernes/distributørenes omtaler.

Vi ønsker å vise barn at det er gøy å lese, og der tror vi som jobber med barne- og ungdomslitteratur at vi har noe til felles med førskolelærere og foreldre.

Ønsker dere oppdateringer om nye barnebøker, finner dere et utvalg av kjekke bøker her:

Rosenthal, Amy Krouse, illustrert av Barrager, Brigette:

Uni enhjørning er akkurat som alle andre enhjørninger, bortsett fra én ting, hun tror at det finnes små jenter. Alle sier til henne at de ikke finnes, men samme hva de voksne enhjørningene sier endrer ikke Uni mening. Et eller annet sted må det da finnes en smart, sterk, fantastisk og magisk liten jente som har lyst til å bli bestevenn med henne. Og det viser seg at et sted ikke så langt unna finnes det en helt ekte liten jente som tror at det er en enhjørning som venter på henne. 

Amy

Aalbu, Ragnar: Paisommer

Når muldvarpen går forbi et bakerivindu blir han utsatt for en uimotståelig fristelse. Fra vinduet siger det en helt utrolig god lukt, og han blir plutselig veldig, veldig fysen. Det er en varm eplepai som står til avkjøling i vinduet, og muldvarpen klarer ikke dy seg, han rapper den. Men det impulsive tyveriet gir ham fort dårlig samvittighet, og nå befinner han seg i et stort dilemma han må finne ut av før paien blir kald. 

Paisommer

Christensen, Emilie og Walstad, Dorte: Henrik flytter

Det er én uke til Henrik, storebroren til Vilde, skal flytte. Men Vilde nekter. Hun gjør alt hun kan for å stoppe ham. Hun tar superlim under joggeskoa, tøflene og gummistøvlene hans så han aldri kan dra. Det er ikke engang sikkert at Henrik vil flytte, men det er heller slettes ikke sikkert om det går an å holde igjen noen som allerede har bestemt seg for å dra. 

Henrik

Larsen, Marit og Løvlie, Jenny: Der Agnes bor

Hele livet har Agnes bodd i tredje etasje i bygården sin. Å skulle bo noe annet sted er helt utenkelig. Men en dag flytter Anna inn, og alt blir helt annerledes. Boka utforsker hva det vil si å være ny og hva det vil si å høre til, hva som er et hjem og hvem som har lov til å kalle det for hjemme. 

Agnes

Haughton, Chris: Det går bra, lille krabbe

Lille Krabbe lever livets glade dager i en strandpytt. En dag er tiden inne for å ta det store steget ut i den store, farlige sjøen. Motet svikter, for det er skummelt å gjøre ukjente ting. Heldigvis har Lille Krabben en stor og trygg klo å holde i, og da blir det enklere å komme over engstelsen. 

Krabbe

Lillebo, Maria: Oscar Wildensky og den fantastiske gå-seg-bort-dagen

Oscar har oppført seg dårlig, og må være med mamma på handlerunde i byen. Det er noe av kjedeligste Oscar vet, å gå i butikker. Plutselig oppdager Oscar at han er alene i byen, og at mamma er blitt borte. Først tenker han, endelig fri, men så begynner han å lure på hvor mamma egentlig er. Dessuten er han usikker på om noen følger etter ham. Dette er en fortelling om å miste mammaen sin i byen, få kjenne på hvor gøy det er å være alene, og til slutt innse at det aller beste er å være sammen. Samtidig er det en historie om å bli sint, om frihetsfølelse, om å angre og om å finne hverandre igjen. 

Oscar

Folkestad, Anna R.: Ulla

Ulla og flokken leikar gøymsel. Ulla er kjempegod til å gøyme seg, men dei andre er ikkje noko flinke til å leite etter henne. Plutseleg er flokken borte, og Ulla må finne dei att. På leit etter dei andre møter ho ei rekke andre dyr. Saman med dei nye vennene er verken elva, steinraset eller den sovande bjørnen noko problem. Men Ulla må og finne flokken sin. Dette er ei humoristisk forteljing om flokk, vennskap og fellesskap. 

Ulla

Zipfel, Dita og Dineen, Mateo: Monsta 

Monsta er frustrert. Han har flyttet inn under sengen til et barn for å skremme det hver kveld. Det skulle jo være enkelt, å skremme et lite barn i stedet for å jobbe på et spøkelsestog eller i et skrekkhus i en fornøyelsespark. Monsta brøler og stønner, flekker tenner, lager skumle knekkelyder med skjelettet og skjærer fæle grimaser. Problemet er at det skjer null og niks. Barnet ligger og smiler i søvne. Monsta kan rett og slett ikke godta dette. 

Monsta

Grøntvedt, Nina Elisabeth: B for bestevenn

Bea tror hun er en superhelt og har stadig prosjekter med å redde noen. Når vennskap er tema i barnehagens samlingsstund, bestemmer hun seg for å skaffe en bestevenn til Adil, som tilsynelatende ikke har noen å leke med. Problemet er at Adil ikke nødvendigvis trenger å reddes, og dermed går ikke Beas plan slik hun hadde tenkt. Men helt forgjeves er ikke aksjonen hennes. Dette er en fortelling om Bea og Adil og livet i barnehagen.

Bforbestevenn

Erstad, Veronika: Korleis bli kvitt ei veslesøster : og sleppe unna med det!

Guri ynskjer seg ei storesøster, men i staden er det ho sjølv som blir storesøster. Veslesøstera tar ikkje stor plass, men ho gjer mykje ut av seg. Guri vil at alt ska vere som før, då det berre var ho og mor. Men ting forsvinn. Små ting forsvinn lettare enn store ting, og søstera hennar er veldig lita. Guri lager ei liste for korleis ho kan blir kvitt veslesøster, som til dømes ved å gje ho til bestemor og bestefar, støvsuge ho opp, og så er ho borte eller putte ho i do og trekkje ned. 

Erstad

Roskifte, Kristin: Alle sammen teller

I denne myldreboka kan man telle mennesker, se at folk er forskjellige, følge dem, føle med dem og se hvordan historiene deres flettes sammen. For dem som har et skarpt blikk skjuler det seg også mange små og store hemmeligheter i bildene. Myldrebok for førskolebarn/småskoletrinnet. 

Allesammen

Ahnéll, Irene og Moseng, Elisabeth: Pling vaken

Klara har lagt seg for kvelden, men ho får ikkje sove. Sjølv om ho prøver alt ho kan for å få det til. Ho drikk litt ekstra vatn, tar seg ein ekstra tur på do og prøver å få mamma til å syngje endå ein nattasong. Men same kva Klara gjer, er ho like pling vaken. Ikkje blir det enklare av at monsteret i skåpet heller ikkje får sove.

Pling

Jeffers, Oliver: Her er vi: Notater for å leve på planeten Jorden

"Her er vi" er en tankevekkende billedbok om livet på jorden. Det er en brukerhåndbok for menneskeheten der Oliver Jeffers signaturstrek og humor kombineres med et budskap om godhet og toleranse.

Her-er-vi_Fotokreditering-Gyldendal

Thydell, Johanna: Dumme tegning!

Storebror er så flink til å tegne. Mint vil så gjerne være like flink, aller helst enda bedre. Det er bare det at hun ikke vet hva hun skal tegne. Til slutt finner hun ut hva hun skal tegne, nemlig snø. Det er jo en kjempegod idè, helt til alt går galt. Veldig galt. Dette er en humoristisk fortelling om småsøsken som også vil være store og gleden når man lykkes med noe. 

Dumme-tegning-_Fotokreditering-Gyldendal

Vere, Ed: Hvordan være en løve

Leonard er ikke som alle andre løver. Hans beste venn er Marianne, en and. Dette er en fortelling om at man ikke behøver å brøle høyt for å bli hørt, og en hyllest av mot å gå sine egne veier og tenke selv. billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. 

løve

Bernstein, Ariel og Magoon, Scott: Jeg har en ballong

Ugle har en blank rød ballong. Det har ikke ape. Ape vil gjerne ha ballongen til ugle, og forsøker å finne ting så ugle vil bytte bort ballongen. Dette er en fortelling om misunnelse, om bekjempelsen av denne følelsen, men også en påminnelse om hvor kreativ lengsel kan være. Dette er ikke en historie om å dele. 

ballong

Kruusval, Catarina: Ellen ønsker seg hund

Ellen er veldig glad i hunder, både store og små, snille, sjenerte og tøysete. Det hun ønsker seg aller mest er å få en hund som er akkurat passe rampete, som vil gå pent og som ikke heletide vil slikke henne i ansiktet. Når Ellen sier at hun vil ha en hund sier pappa bare kanskje. Derfor er hun ganske overbevist om at hun kanskje ikke vil få noen hund. Dette er en enkel og gjenkjennelig historie om dagligdagse situasjoner. Er illustrert med akvareller i duse farger.

Ellen

Barnett, Mac og Klassen, Jon: Trekant

Trekant og Firkant er venner. Trekant vil spille Firkant et listig puss. Han stiller seg utenfor huset til Firkant og lager vislelyder, fordi han vet at Firkant er redd for slanger. Men Firkant vet å ta igjen med Trekant. Firkant stiller seg i åpningen i huset til Trekant, for da stenger han lyset ute og Trekant er redd for mørket. Dette er en humoristisk historie om snikete Trekant og firkanta Firkant som spiller hverandre et puss.

Trekant

Rønne, Nina Nordal: Grå

Det er en fin morgen, tåkete og grå. Grå tar på seg jakken sin og går ned til stranda i håp om å treffe noen. Det er ingen på stranda så Grå begynner å fylle lommene sine med grå stein, både stripete, prikkete og merkelige, grå steiner. På sletta møter Grå Rød, Blå og Gul, men ingen av dem vil se på de grå steinene. Grå tenker at det hadde vært fint å være modig som Rød, pen som Blå eller morsom som Gul. Så rapper Gul en av de fine steinene til Grå og stikker. Grå vil ha den tilbake og tar opp jakten. Underveis møter Grå mange andre fine farger som vil være med å lete et Gul og steinen til Grå. Til sist gir de opp jakten og drar ned på sletta og begynner å leke i stedet. Da dukker Gul opp og vil være med på leken

Grå

 

Fiske, Anna: Hallo skogen!

Bli med og følg livet i skogen i tre hektiske døgn. Her er det alt annet enn stille og fredelig. Enhjørningen lager leven. Noen sager ned greinen der ugla sitter. Bjørnen gjemmer seg. Grønn-nissen og Gurra prøver seg som gründere. Teksten er enkel, både i form av snakkebobler og forklarende tekst ved siden av. Bildene vrimler av detaljer hvor man stadig kan finne noe nytt. Myldrebok for førskolebarn/småskoletrinnet

Fiske

 

Johnsen, Mari Kanstad: ABC

På vei hjem fra barnehagen får Anna plutselig en ring i hodet. Anna og mormor lurer på hvor den kan ha kommet fra. De ringer på i det nærmeste høyhuset for å spørre dem som bor der, men verken Arkitekten, Bakeren eller Cellistene mangler en ring. Utfor døra til D lukter det røyk, det er trolig en flammesprutende Drage som bor der. I denne ABC-boka kan man lære hele alfabetet, samt gå på en spennende bokstav-oppdagelsesferd. 

ABC

Grøntvedt, Nina Elisabeth: Plutsetlig

Å kjede seg er noe av det kjedeligste som er. Men ingenting er så fint som å ikke kjede seg lenger, sånn helt plutselig. For når man får en ny venn kan plutselig alt forandre seg. Dette er en fortelling om vennskap.

Plutselig

Teigen, Elna og Thor, Renate: Sjokolade-Sivert

Sivert elsker sjokolade. Derfor blir han kalt Sjokolade-Sivert. Han kunne gjerne spise sjokolade hver dag, om han hadde fått lov. Men mamma sier han bare får sjokolade på lørdager. Selv om han spør så pent han kan om sjokolade når han er med mamma på butikken, må han vente til lørdag. En lørdagsmorgen våkner Sivert og oppdager at absolutt alt er blitt til sjokolade. Han er veldig lykkelig, en stund. Dette er en lett gjenkjennelig vri på historien om Kong Midas. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. 

sjokoladesivert

Markhus, Vegard: Ei kjedeleg bok

Hovudpersonen synest denne boka er kjedeleg og vil ut av den. Han vil over i ei spennande bok, ei som har fargar. Guten klarer til slutt å rømme frå den kjedelege boka, men då føler han seg utanfor, og vil inn igjen. Tilbake i boka oppdagar han med fantasi kan byggje med alt det kvite. Og så kan han fargeleggje. No er det moro å vere med i boka. Dette er ei humoristisk og lett absurd forteljing. 

Kjedeleg

Mæhle, Lars og Skyllingstad, Odd Henning: Hvem gikk med utesko inne?

Leon og Live går i Kråkeslottet barnehage. For litt siden var gulvet i barnehagen skinnende rent etter at Elin hadde vasket det, men nå er det masse gjørmete fotspor på gulvet. Dette er en sak for Leon og Live. De undersøker hvem fotsporene tilhører. De går grundig til verks med etterforskningsmetoder og solid bevisføring. Leon og Live er Kråkeslottet barnehages egne detektiver som løser ulike gåter. 

Vi har også Hvem har tatt brillene? i samme serie som heter Barnehagekrim.

barnehagekrim

 

Bjärbo, Lisa: Daniel møter en Triceratops

Daniel har en eske hvor alle dinosaurene hans bor, Dinolandet. Om natta, når pappa sover, hender det at dinosaurene blir levende. Det er leggetid for Daniel og han har lovet pappa å legge seg til å sove, men sniker seg likevel opp igjen til Dinolandet sitt. Med et lite steg over kanten på esken er han midt inne i dinosaurverdenen. Der møter han en bekymret triceratops som er sulten, men som ikke finner mat på bakken. Hun er for liten til å nå opp til de grønne bladene på de høye trærne. Daniel må finne en måte å hjelpe henne på. Eventyrhistorien avsluttes med et faktaoppslag der triceratopsen snakker om seg selv. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. 

Les flere bøker om Daniel og hans Dinoland.

Daniel møter

 

Inkpen, Mick: Jeg vil være vennen din

En familie har fått en håpløs og uoppdragen valp som roter rundt og skitner til, ødelegger og stikker av hele tiden. Så det spørs om den får bli hos familien den er kommet til. Dette er en fortelling om at det går an å være glad i noen selv om de ikke er feilfrie. Tekst på rim. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. 

 

Inkpen

Solberg, Ingvill og Moursund, Jill: Kråkeslottet

Selma skal være med Emma hjem for første gang. De har ikke lekt sammen så mye før, men nå leker de sammen nesten hver dag i barnehagen. Det er morsomt å leke sammen med Emma, for hun finner på så mye rart. Selma både gleder og gruer seg til å være med Emma hjem, for man vet aldri hva som kan skje sammen med Emma. De leker og har det gøy, men når Selma plutselig må overnatte hos Emma er det ikke morsomt lenger. Huset til Emma er gammelt og litt skummelt, moren kaller det «kråkeslottet». Dessuten er Emma flink til å fortelle spøkelseshistorier. Da er det ikke så lett å få sove. Billedbok for førskolebarn.

Kråkeslottet

 

Walton, Jessica: Her er Teddy : en liten historie om kjønn og vennskap

Teddybjørnen Thomas leker seg gjennom dagene sammen med bestevennen sin. Han har det så godt som en bamse kan ha det, men det er likevel noe som gjør ham ulykkelig. Thomas har en hemmelighet som han egentlig tør å fortelle til noen. Men en dag tar han sjansen, og forteller bestevennen sin hva som har gjort ham så trist. Teddybjørnen Thomas har innsett at han egentlig er en jenteteddybjørn. Dette er en fortelling om hvor viktig det er å være seg selv, men hvor vanskelig det kan være noen ganger, og om å ta sine egne valg. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. 

Teddy

 

Stai, Kari: Naboen

Jakob og Neikob har fått ein ny nabo. Jakob blir som vanleg glad, mens Neikob er svært skeptisk og byggjer et høgt gjerde. Jakob byggjer ei bru. Sjølv Jakob har høyrt at ein ikkje skal snakke med framande. Då den nye naboen plutseleg trekker gardina for meiner Neikob at det er eit klart bevis for at naboen har noko å skjule. Denne gongen får Jakob og Neikob ei felles utfordring og begge blir redde. Illustrasjonane er laga i ein retroaktig stil. Billedbok for førskolebarn.

Jakob_og_Neikob_Naboen-787x1024

 

Wenzel, Brendan: Alle så en katt

En katt vandrer gjennom verden. Alle kan se katten, men hvordan katten ser ut, er avhengig av øynene som ser. Historien er fortalt fra perspektivet til flere forskjellige dyr som ser den samme katten på ulike måter. Noen ser katten som farlig og glupsk, andre ser en myk hårball eller et stykke mat. Teksten er nysgjerrig, enkel og rytmisk, illustrasjonene er stiliserte. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet. 

Katt

Jarvis: Alans store, skremmende tenner

Alle dyrene er redd for den kjempeskumle krokodillen Alan. Han har en stor, hvit tanngard som han elsker å skremme de andre dyrene med. Men Alan har en veldig lite skummel hemmelighet, som de andre dyrene ikke må få vite om. For alt er nemlig ikke slik som det ser ut for. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Jarvis

 

Dubuc, Marianne: Postbud Mus

Postbud Mus reiser rundt på postruten sin og leverer post til dyra. Enten det er til vanns eller lands så skal posten frem. Bli med postbud Mus å se hvordan dyra bor og hva de får i posten. Boka har mange fargerike og detaljerte illustrasjoner. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

PostbudMus

 

Leathers, Philippa: Den svarte haren

Haren våkner og går ut av den mørke hulen sin en strålende morgen. Men noe er galt. Han er ikke alene. Det er en stor svart hare der. Hare blir redd, og roper at den store haren skal gå vekk, men den store svarte haren rører seg ikke. Det er ikke alltid ting er hva det ser ut til å være. Dette er en fortelling om redsel for det ukjente, om hva som er skummelt og hva man kan tenke for å ufarliggjøre det skumle. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

 

Svarte haren

Siri, Hege og Johnsen, Mari Kanstad: Tunellen

To kaniner graver en tunell under en trafikkert bilvei. De tror gresset er grønnere og friskere på den andre siden. De er kjærester. Han vil grave, mens hun vil løpe over. Men han minner henne på alle de kjenner som er blitt påkjørt, katten, ekornet og reven. Han sier de må ikke glemme at de bare er kaniner med korte labber, de er ikke like raske som de langbeinte harene. Han synes de skal fortsette å grave selv om det er slitsomt og skittent. Hun synes den fineste tiden på døgnet er når de er ferdige med gravingen og hjelper hverandre med å rense pelsen. 

Tunellen

Aalbu, Ragnar: Krokodille i treet

En liten, rød krokodille er ute på tur i tåka. Krokodillen elsker tåke, og dette er en ordentlig tåkete dag. Men plutselig blir han skremt av noe som likner en ulv, og vips så sitter den lille krokodillen høyt oppe i et tre. Denne bildeboka har et drømmende, allegorisk plan som gjør det mulig å lese den som en fortelling om tilhørighet og fremmedgjorthet. Men på det konkrete, jordnære planet handler det mest om å komme seg velberget ut av en knipe. 

Krokodille i treet

 

Hovdenak, Eli: Jippi

Jippi er en glad hund som elsker å gå tur sammen med Gunnar. Han elsker trappa, luktene, smakene, alt han møter på veien. Bacon og muselort, snus og potetgull. Alle luktene. Men ikke trikken. Mens Gunnar tar en kaffe, tar Jippi en tur på egen hånd. Han løper med Lope, plasker i fontenen, bjeffer på spurvene, og får en klem og en ny frisyre av Rita. Så går de hjem. Her kan man oppleve verden sånn som Jippi opplever den. På hunders vis elsker Jippi det aller meste. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Jippi

 

Lima de Faria, Alice Bjerknes: Det var ikke jeg! sa Robinhund

Robinhund har en kjempestor storebror som følger ham til barnehagen, men Robinhund skjønner ikke hvorfor han må i barnehagen hver dag. Han synes alle er dumme. I hvert fall når man er den som alltid får skylda for alt galt som skjer. Og spesielt når man er helt uskyldig. Alle tror alltid at det er Robinhunds feil når noe går galt i barnehagen. Men det er ikke sant. Det var ikke Robinhund som sølte melken utover bordet. Eller sparket ballen knallhardt i magen på Uffle. Det bare ble sånn. Å bli beskyldt og få skjenn for noe man ikke har gjort, eller noe man i hvert fall ikke mente å gjøre, er aldri godt. Dette er både en humoristisk og alvorlig fortelling som beskriver Robinhunds oppfatning av virkeligheten. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Robinhund

 

Ousland, Bjørn: Bisk i farta

Bisk får et par ski av bestefar til jul. Da det endelig blir snø drar Bisk og Siss på skitur. De leker at de er berømte polareventyrere, men plutselig har de gått seg bort. Da er det lurt å kunne litt fjellvettregler. Dette er en humoristisk og enkel hverdagsfortelling med fargerike illustrasjoner. Tegneserie for førskolebarn.

Bisk-i-farta

 

Steen, Thorvald og Kramer, Hilde: Noen ganger har du helt rett

De to piggsvinbarna Mikke og Sara skal krysse den store veien der bilene kjører. Det blir ganske dramatisk, men storesøster Sara er smart. Sara vet at de må komme seg mellom hjulene på den store lastebilen som kommer mot dem i full fart, så det går heldigvis bra med de to piggsvinbarna. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Thorvald

 

Emmett, Jonathan: Prinsessen og grisen

Det er full forvirring på slottet. Prinsesse Priscilla har byttet plass med grisungen Svinhild. Men en gris kan jo ikke bli en prinsesse. Det spørs om det har vært en ond fe på ferde. Sånt skjer jo hele tiden i eventyr. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

prinsessen_og_grisen

 

With, Wenche: Monsterkokkene lager hai-te

Haier med skarpe tenner, fæle monstre og støvete mumier og mange andre ubudne gjester, er skumle monstre som ofte dukker opp rundt leggetid og truer nattesøvnen. Heldigvis vet monsterkokkene Pia og Puddingen råd og har oppskriften på hvordan man kan hamle opp med skumle skapninger ved leggetid. Dette er en humoristisk godnatt-fortelling. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Monsterkokk

 

Robinson, Michelle: Det er en løve i cornflakesen min

En dag leser Edvard følgende tekst på cornflakespakken: «Vinn en gratis løve! Klipp ut kuponger og send inn!» Sammen med broren, Herman, gjør brødrene alt de kan for å vinne. De bruker alle sparepengene sine på cornflakes, går tur etter tur til matbutikken, og bruker mange timer på å klippe kuponger til de endelig har skaffet seg nok kuponger. Edvard og Herman er veldig spente på løven de skal vinne, og bryr seg ikke om at de må spise cornflakes til frokost, lunsj, middag og kveldsmat. De sender inn kupongene og venter på postmannen. Etterhvert som dagene går, blir det tydelig at de ikke er de eneste som har samlet nok kuponger til å vinne en premie. Alle naboene får levert en løve på døra. Humor for førskolebarn/småskoletrinnet.

Aisato, Lisa: En fisk til Luna

Luna får ikke sove. Hun åpner vinduet og kikker ut og ser at det er noe der ute. Noe som svever og glir sakte mellom husene. Luna lurer på om det er en fisk, en ballong eller kanskje en flyvende fisk. Foreldrene hennes sier den er stygg, og at hun ikke får beholde den. Så Luna vil hjelpe den hjem, men den forteller ikke hvor hjem er. Den sier bare mange andre rare ord. Og så sier den Luna. Dette er en fortelling om de store følelsene, og uttrykker menneskelige erfaringer som ensomhet og håp med et nytt blikk og grep, med utgangspunkt i de unges opplevelsesverden. Denne gangen personifisert gjennom en ensom fisk. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

En-fisk-til-Luna

Thydell, Johanna: Det er en gris i barnehagen

Verdens mest ensomme gris stirrer på barna i barnehagen, kjenner duftene og hører lydene derfra. Plutselig er Grisen utenfor inngjerdingen og ved porten inn til barnehagen. Barna er lykkelige. Men griser får ikke være i barnehager, så de må finne en lur måte å gjemme den på. Dette er en humoristisk, underfundig og absurd fortelling til ettertanke, som ser barnehagen med nye (grise)øyne. Men den handler også om ensomhet, vennskap og om å kunne eller ikke kunne. Billedbok for førskolebarn.

Thydell-gris

 

Tullet, Herve: En bok

Boken inneholder bilder med fargede sirkler. Boka forteller hva barnet skal gjøre. Barnet trykker, rister og snur på boken, og på neste side har sirklene flyttet på seg. Dermed er leken i gang. Ei morsom og lærerik bok som de voksne også fryder seg over.

tullet-herve-en-bok

Kontakt oss:

Google+