Hopp til hovedinnhold

Bøker om enhjørninger

Bøker om enhjørninger

Alle vet at det ikke finnes enhjørninger, men i fantasiens verden lever de i beste velgående. Det er et fabeldyr som pleier å bli avbildet som en hvit hest med et langt vridd horn i pannen. Det hører også med til myten at det er et spesielt rent og edelt dyr, det er veldig sky og springer veldig fort, og det kan bare temmes av en jomfru.

 

Bildebøker

Dan og enhjørningen av Dyan Sheldon. Ilustrert av Neil Reed

Dan er en liten gutt som ofte drømmer seg bort fra den grå hverdagen i byen. En dag får han øye på en hvit enhjørning i skolegården og de andre barna erter ham og kaller ham "Drømme-Dan". De får etter hvert merke at drømmer kan bli virkelige.

Dan og enhjørningen

 

God natt, Corny av Sandra Lyng. Illustrert av Cathrine Sandmæl

Corny får ikke sove! Corny har kost seg hjemme med familien hele kvelden. Nå er det sovetid for barn og våkentid for voksne. Men er ikke det ganske urettferdig, egentlig? Og hvorfor må det være så ensomt og mørkt når man skal sove? Plutselig ser Corny en skummel skygge på veggen. Kan det være et …

God natt, Corny

 

Gratulerer med dagen, Corny av Sandra Lyng. Illustrert av Cathrine Sandmæl

Velkommen til enhjørningen Cornys regnbueunivers!
I dag har Corny bursdag, og det skal være et stort bursdagsselskap. Corny holder på å sprekke av glede da gjestene kommer. Men vent nå litt ... Hvor er bestevennene Deni og Leni fra Regnbueklubben? Av og til blir ikke bursdager helt sånn som man hadde tenkt.

Gratulerer med dagen, Corny

 

Uni enhjørning av Amy Krouse Rosenthal. Illustrert av Brigette Barrager

Eni er den eneste enhjørningen som tror at små jenter virkelig FINNES! Og hun drømmer om alt de kan finne på sammen. De andre enhjørningene ler av henne, men kanskje blir Enis fantasi virkelighet?

Uni enhjørning

 

Frøydis Lykke har en ekte enhjørning av Morag Hood. Illustrert av Ella Okstad

Frøydis er en selverklært enhjørningsekspert. Hun passer på 17 enhjørninger som består av alle kosedyrene hennes og til og med lillebror. Men en dag tusler det inn en ekte enhjørning!

Frøydis Lykke har en ekte enhjørning

 

Hvor er enhjørningen? av Paul Moran. Big Red illustration

I denne myldreboka er det mange enhjørninger som har forlatt Regnbuedalen. De gjemmer seg for deg på de ulike sidene i boka. Klarer du å finne dem?

Hvor er enhjørningen En magisk let og finn-bok

 

Barnebøker

Enhjørningenes dal av Rosie Banks

Dette er andre bok i serien Secret Kingdom.  Kan Ella, Sofie og Jasmin hjelpe enhjørningene med å  redde den vakre dalen fra hundrevis av grådige larver?

Enhjørningenes dal

 

Anna Tann og enhjørningene av Laura Ellen Anderson. Illustrert av forfatteren

Dette er den andre boken i den spennende serien om den sprudlene, lille vampyren Anna Tann. Anna og vennene hennes må våge seg bortenfor Nokturnia til Lysets kongedømme for å redde dronning Fevinge. Men fryktinngytende englepuser og enhjørninger ligger på lur bak hver eneste regnbue. Hvem kan de stole på? Og klarer de å avsløre den slemme skurken som truer med å ta over deres verden?

Anna Tann og enhjørningene

 

Den magiske skogen av Zanna Davidson. Illustrert av Nuno Alexandre Vieira

I denne første boka om Fairy Unicorns finner Anna inngangen til en parallell verden, en øy befolket av små enhjørninger med magiske evner. Snart forstår hun at at både øya og enhjørningene er i stor fare.
De flotte trærne i Sølvtreskogen mister bladene, og stammene blir svarte og dør. Det samme later til å skje med samtlige trær på øya. Den som vet best råd i vanskelige saker, er enhjørningenes konge, men han er sporløst forsvunnet. Sammen med sin nye venn Astra, en sjenert, liten enhjørning uten magiske evner, må Anna reise til et farlig sted for å finne et botemiddel før alle de livsviktige trærne er døde - og før den onde Skygge har tatt makten fra kongen.

Den magiske skogen

 

Tegneserieroman

Anjas enhjørning av Dana Simpson

Anja er ni år gammel.  En dag er hun ute i skogen og kaster en stein i en dam. Ved et uhell treffer steinen en enhjørning midt i fjeset. Dette fører til at hun får oppfylt et ønske. Anja gjør enhjørningen som heter Marigull Himmelske Nesebor til hennes beste venn.

Anjas enhjørning

Google+