Hopp til hovedinnhold

Anbefalinger fra Astrid, Aurora og Petra

Astrid, Petra og Aurora hadde arbeidsuke på Sølvberget.

Ungdomsskoleelevene Astrid, Aurora og Petra hadde nettopp arbeidsuke på Sølvberget. I løpet av tre dager fikk de bl.a. være med på klassebesøk, vakter i biblioteket og pynting til Barnas verdensdag. Før de slutta ga de oss noen anbefalinger om bøker, tv-serier og musikk. 

Astrid anbefaler:

Bilde 09.03.2018, 10 40 24

Neptuns sønn av Rick Riordan

Denne boken er en fortsettelse på Percy Jackson-serien. Det handler om tre ungdommer i USA, som finner ut at de er halvguder og at foreldrene deres er greske guder. De blir sendt til leieren for halvguder. En av hovedkarakterene har mistet hukommelsen, og de finner ut at gudinnen Hera har tatt hukommelsen. De drar derfor ut på et oppdrag for å finne Hera og få hukommelsen hans tilbake.

Jeg synes dette var en spennende bok som også hadde mye humor. Du får også lære mye om gresk kultur og mytologi. Jeg liker godt Percy Jackson-bøkene og filmene, og dette var en bra fortsettelse på denne serien. 

TV-serie: Friends

Det er en serie fra 90-tallet. Selv om den er nokså gammel, så er det en tidløs humorserie som passer for de fleste aldre. Jeg liker denne serien fordi det er en morsom serie å se. Du trenger ikke nødvendigvis å ha sett alle episodene for å forstå handlingen.

 

Aurora

Aurora anbefaler:

Det blir pinlig uansett av Tyra Teodora Tronstad og Bjørn Sortland 

Elias har tatt 37-er bussen hver torsdag hele august. Det har også en jente med en blå, halvt gjennomsiktig plastmappe. Utenpå denne halvt gjennomsiktige plastmappen har det stått en mailadresse, og en dag sender Elias en mail til henne. Etter hvert utvikler det seg til en brevutveksling, hvor begge setter mye på spill. Jeg likte boka fordi den var litt annerledes skrevet, med tanke på at handlingen ble beskrevet i form av e-post. Den var også skrevet på både nynorsk og bokmål, noe som var interessant.

Album: Før var det morsomt med sne av DeLillos

Et Oslo-vestkant-band, som ble dannet i 1984. De spiller poprock og har laget over 15 album. Dette albumet ble laget i 1987 og var deres andre album. Albumet består av 14 sanger, blant annet hit låten S'ìl Vous Plait. Dette er mitt favorittalbum fra DeLillos fordi jeg liker godt de forskjellige melodiene og rytmene i sangene. Jeg synes også tekstene er interessante og litt sære, og det er imponerende hvordan de klarer å komme på de ulike tekstene.

 

Petra anbefaler: 

Bilde 09.03.2018, 10 37 17

Rockens historie: slik forandret rocken verden av Mark Paytress

Dette er en bok om hvordan musikken har utviklet seg fra 1950 - 2000-tallet. Boka er lettskrevet og enkel å forstå. Den har kapitler for hvert tiår, og starter som sagt på 50-tallet og er helt opp til 2000-tallet. Hvert kapittel har en innledning, tidslinje og en del sider om populære band og artister fra det tiåret. Jeg ville anbefalt denne boka til de som er veldig interesserte i musikk, spesielt fra 50-, 60-, 70-, 80- og 90-tallet.

Tv-serie: Stranger Things

Album: Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band av The Beatles

Google+