Hopp til hovedinnhold

Anbefalinger fra Alberthe og Frøya

Alberthe og Frøya fra 10. klasse på Kristianlyst fikk lage sin egen bokutstilling i 1. etasje

Alberthe og Frøya fra Kristianlyst har laget bokutstilling med sine anbefalinger for voksne og ungdom i arbeidsuken på Sølvberget.

Les mer om tre av bøkene de anbefaler og om hvorfor de liker disse ekstra godt.

Frøya anbefaler: Verden er en boble - Nicola Yoon

Hovedpersonen Madeline har en sjelden sykdom som gjør at hun er allergisk mot nesten alt. Helt siden hun var liten har hun vært innesperret i huset sitt uten mulighet til å oppleve omverdenen eller ha en normal barndom. Når en gutt flytter inn i nabohuset, snur han verdenen hennes på hodet og de faller raskt for hverandre, noe som kan være en utfordring når du er innesperret i en boble. Denne boken er skildret på en virkelig måte med en ekte kjærlighet og en overraskende slutt. Hvis du heller foretrekker å se filmen, finnes den også på Sølvberget.

I hunt killers

Alberthe anbefaler: I Hunt Killers - Barry Lyga

I denne boken følger vi 17 år gamle Jazz, som er sønnen til en seriemorder. En dag begynner likene å dukke opp igjen i den søvnige småbyen, men faren til Jazz har vært inne i fengselet i årevis. Jazz vil bevise at drapslysten ikke går i familien, så han går sammen med politiet for å finne morderen, men kan Jazz være mer lik faren en noen aner.

Jeg likte denne boken veldig godt fordi man blir kjent med karakterene på en god måte, og engasjerer seg med historien videre. Dette er den første boken i en trilogi, og alle bøkene er like spennende og gode.

Alberthe anbefaler: De døde ser deg - Alexander Løken

16 år gamle Liv Wiik er en nekromaniker og kan mane fram de døde. En dag blir hun kontaktet av Everest Brox, som har planer om å bruke nekromanikere til å nå nye høyder i karriere. Men det han ikke vet, er at Liv bare har et halvt år igjen å leve. Og hun vil snart innse at det finnes verre ting enn å dø.

Jeg likte denne boken fordi jeg syntes den var spennende. Det skjedde alltid noe uforutsigbart, som gjorde at historien bare ble bedre og bedre.

Google+