Hopp til hovedinnhold

Engelske bøker for 8., 9. og 10. klasse

One av Sarah Crossan

Trenger du tips om engelske bøker til 8.-10. klassingen, finner du det her! Tekstene er basert på forleggernes/distributørenes omtaler.

Vi ønsker å vise barn at det er gøy å lese, og der tror vi som jobber med barne- og ungdomslitteratur at vi har noe til felles med lærere og foreldre.

Lockhart, E.: Genuine fraud

Imogen er foreldreløs og en mester i å stikke av og lyve til alle rundt seg. Jule er en fighter, en sosial kameleon og en atlet. Et intenst vennskap oppstår. Deretter en forsvinning. Et drap. Eller kanskje to. Slagvåpen, forkledninger, blod og sjokolade. Den amerikanske drømmen, superhelter, spioner og skurker. Ei jente som nekter å gi folk det de vil ha av henne. Ei jente som nekter å være den personen hun en gang var.

Boka er på 261 sider.

GenuineFraud

Holland, Sara: Everless

I landet Sempera blir til og med tiden alt styrt av de rike. Helt siden alkymien og trolldommens tidsalder har timer, dager og år blitt utvunnet fra blod. De rike lever i århundrer, de fattige blør halvt i hjel. Jules og faren er sent ute med husleia og de har knapt med tid. For at faren skal slippe å tappe seg tom for blod for å bli kvitt gjelda, skaffer Jules seg arbeid på Everless, eiendommen til den grusomme Gerling-familien. Der møter hun både farer og fristelser i form av Gerling-arvingen Roan. Men oppholdet på Everless skal vise seg å forandre livet til Jules for alltid. «Everless» er Sara Hollands debutroman.

 

 

Thomas, Angie: The hate u give

Seksten år gamle Starr lever i to verdener – det fattige nabolaget hvor hun er født og oppvokst og den snobbete videregående skolen i forstaden. Balansen mellom disse to blir snudd på hodet når Starr er det eneste vitnet til at hennes beste venn Kahlil, blir skutt av en politimann. Det Starr sier om hendelsen kan ødelegge samfunnet der hun bor. Det kan også sette henne i livsfare. Romanen er inspirert av bevegelsen Black Lives Matter, og er en historie om fordommer og kampen for rettferdighet. Filmrettighetene til boka ha blitt solgt til Fox. 

Boka er på 437 sider.

Hate

Lockhart, E.: Dramarama

Teaterentusiasten Sarah, bedre kjent under artistnavnet Sayde, er en jente med ambisjoner som er for store for den lille byen hun bor i. Livet er ikke så spennende som hun selv ønsker. For en gangs skyld vil hun føle seg spesiell og være i begivenhetenes sentrum. Denne sommeren skal Sayde vise frem talentet sitt på den prestisjetunge teatersommerleiren Wildewood. Og sammen med bestevennen Demi, en eksentrisk falsettsanger som også er glad for å forlate småbylivet, skal de oppleve en sommer full av hormoner, humørsvingninger, jazzhender, sang, dans, ekte kjærlighet og trikot! Men til tross for glitter og glamour er det også rivalisering og konkurranse mellom deltagerne. Sayde må bevise sitt talent en gang for alle. Sommeren på Wildewood avgjør ikke bare Saydes fremtid – den vil også sette vennskap på prøve. 

Boka er på 310 sider.

Dramarama

Nielsen, Susin: Optimists die first

Petula har unngått vennskap og lykke helt siden tragedien rammet familien og tok med seg hennes elskede søster Maxine. Enda verre, Petula klandrer seg selv. Hvis hun bare kunne ha holdt et øye med søsteren, hvis hun bare kunne ha sydd knappen hun ble kvalt av bedre fast, hvis bare… Angsten hennes er i ferd med å komme ut av kontroll, og Petula blir tvunget til å delta i verdens mest håpløse terapiklasse. Men en dag dukker den sjarmerende og utrolig høye nykommeren Jacob opp i klassen. Petula står klar til å fryse han ut, akkurat som hun gjorde med sin tidligere bestevenn. Men når hun må jobbe med Jacob på et klasseprosjekt, er det ingen hemmelighet at samarbeidet går på skinner. Men både Petula og Jacob bærer på vonde hemmeligheter fra fortiden, og når sannheten kommer for en dag, er Petula på ingen måte klar. 

Boka er på 258 sider.

Nielsen

 

Crossan, Sarah: One

Hva betyr det å ønske seg en sjelevenn - og å ha en? Grace og Tippi er tvillinger. Siamesiske tvillinger. Og deres liv er i ferd med å endre seg. De har ikke lenger råd til hjemmeundervisning og må våge seg ut i verden - en verden av blikk, hån og grusomheter. Vil de finne noe mer, noe annet, på skolen? Vil de finne ekte venner? Og hva med kjærligheten? Det verken Grace eller Tippi innser er avgjørelsen som ligger foran dem. En beslutning som kan rive dem fra hverandre. En som vil forandre livene deres enda mer enn de noen gang kunne forestilt seg.

Boka er på 438 sider.

One

Yoon, Nicola: The sun is also a star

Natasha: Jeg er en jente som tror på vitenskap og fakta. Ikke skjebnen. Eller drømmer som aldri vil gå i oppfyllelse. Jeg er definitivt ikke den type jente som treffer en søt gutt på en overfylt gate i New York og blir forelsket i han. Ikke når familien min er tolv timer fra å bli sendt tilbake til Jamaica. Å bli forelsket i han er ikke en del av min historie. Daniel: Jeg har alltid vært den gode sønnen, den dyktige studenten som lever opp til mine foreldres høye forventinger. Jeg har aldri vært poeten eller drømmeren. Men når jeg ser henne, glemmer jeg alt det der. Noe ved Natasha får meg til å tro at skjebnen har noe mer ekstraordinært i sikte for oss begge. Universet: Alt som skjer i livet har ført oss til dette ene øyeblikket. En million fremtider ligger foran oss. Hvilken vil gå i oppfyllelse?

Boka er på 348 sider. Du kan også låne den som e-lydbok og e-bok via Overdrive.

Niven, Jenniver: All the bright places

Finch og Violet møtes første gang på toppen av skolens klokketårn. Finch er besatt av døden, Violet klarer ikke leve lenger. Sammen redder de hverandre. For en stund. Violet er sønderknust og sliter med skyldfølelse etter at søsteren døde i en trafikkulykke, mens Finch ikke lenger holder ut opp- og nedturene som utgjør livet hans. Etter hvert som de blir kjent med hverandre, finner de ut at det selv i stummende mørke kan finnes lyspunkter. Dette er en fortelling om ferden mot og gjennom tragedien, og veien videre. Her står man ansikt til ansikt med mørket, men også gleden, og med kjærlighetens muligheter og begrensninger i møte med psykisk sykdom. Det er en historie om håp og savn, om å velge livet og hvem man vil være, men først og fremst handler den om kjærligheten som dukker opp når man minst venter det. Boken er også oversatt til norsk.

Boka er på 388 sider. Du kan også låne den som e-lydbok via Overdrive.

 

JenniferNiven

Kinsella, Sophie: Finding Audrey

Audrey kan ikke forlate huset. Hun kan ikke engang ta av de mørke brillene inne i huset. Så snubler brorens venn Linus inn i livet hennes. Med sitt vennlige smil og sin humor begynner han å lokke Audrey ut igjen - vel, ut og ut. Men Starbucks en start. Og med Linus ved sin side føler Audrey at hun kan gjøre de tingene hun hadde trodde var for skummelt. Å finne veien tilbake til den virkelige verden virker plutselig oppnåelig. Le, drøm og håp med Audrey mens hun lærer at til og med når du føler at du har mistet deg selv, kan kjærligheten fortsatt finne deg. En historie full av humor og første ungdomsbok fra forfatteren av Shopaholic-bøkene.

Boka er på 279 sider. Du kan også låne den som e-lydbok via Overdrive.

McIntosh, Will: Burning midnight

Sully er «sfære»-dealer. De små inntektenet gjør at Sully og moren kan betale husleia. Selv om Alex Hollidays butikker har utkonkurrert de fleste selgerne. Ingen vet hvor de strålende kulene kom fra. En dag var de bare der, gjemt over hele jorden. Ved å brenne dem gjør de deg litt bedre: høyere, flinkere i matte, penere. Sjeldnere sfærer virker enda bedre, og er derfor enda dyrere. Så møter Sully Hunter, som har et talent for å finne kuler. En dag finner de en gullsfære, og en slik har ingen noensinne sett. Alex Holliday får vite om det, og er villig til å gjøre alt for å ta den fra dem. Men hvilken kraft ligger i gullsfæren? De vet ikke, bare aner at den er svært viktig. Men Alex og venninnen er nå i trøbbel. For fans av «The Maze Runner» og «The Fifth Wave». 

Boka er på 312 sider.

burningmidnight

Ness, Patrick: The rest of us just live here

Hva om du ikke var den utvalgte? Den som var ment å bekjempe zombier, eller sjeleetende spøkelser, eller hva nå dette nye er, med de blå lysene og døden? Hva om du var som Mikey? Som bare ønsker å få artium og gå på skoleball og kanskje få mot til å be ut Henna før noen går og sprenger skolen, en gang til. Fordi noen ganger er det problemer som er større enn denne ukas slutten på verden, og noen ganger må du bare finne det spesielle i ditt vanlige liv. Selv om din beste venn faktisk kanskje er fjelløvenes gud.

Boka er på 342 sider.

 

Sugg, Zoe: Girl online

15 år gamle Penny har en stor hemmelighet. Ingen vet at det er hun som er bloggeren Girl Online. På bloggen deler Penny alt som er viktig i livet, vennskap, gutter, forelskelse og panikkanfallene hun sliter med. Da en pinlig video spres på nettet i rekordfart, blir hun med foreldrene til New York. Her får hun sitt livs eventyr da hun møter Noah, en vakker gitarspillende amerikaner. Penny blir forelsket og deler opplevelsen på bloggen sin. Men Noah har også en hemmelighet. En hemmelighet som truer Pennys anonymitet og vennskapet til bestevennen. Dette er en fortelling om romantikk og nettmobbing, og om å være ærlig og tro mot seg selv. Fortelling for ungdomstrinnet.

Boka er på 349 sider.

 

Zoe_Sugg_-_Girl_Online

Nielsen, Susin: We are all made of molecules

Tretten år gamle Stuart er faglig strålende, men ikke helt på topp sosialt. Fjortisen Ashley er den ubestridte it-jenta i klassen, men hun er langt ifra den smarteste. Livene deres kolliderer med hverandre når Stewart og faren hans flytter sammen med Ashley og moren hennes. De er totale motsetninger, men til tross for forskjellene, har de én ting felles: De er - som alle oss andre - laget av molekyler. Vi får både Stuart og Ashleys syn på tilværelsen i en historie om familietragedie og familiebånd, søskensjalusi og -fellesskap samt tenåringsproblemer og nye erfaringer.

Boka er på 323 sider.

Harcourt, Maggie: The last summer of us

Limpet, Steffan og Jared. Tre bestevenner har presset seg inn i en sliten rustbøtte av en bil for å legge ut på en landeveistur med håp om å glemme sine vanskeligheter på slutten av sommeren. Men uansett hvor langt de kjører, kan de ikke unnslippe de skjulte hemmelighetene og den ulmende romantikken som truer med å forstyrre balansen i vennskapet deres - kanskje for alltid. Boka tar for seg alvorlige temaer som død, alkoholisme, skam og om det å stå til ansvar for noe.

Boka er på 295 sider.

maggie_harcourt

Nicholls, Sally: An island of our own

Ny ungdomsroman om familie og vennskap fra vinneren av Waterstones Children's Book Prize. Søsknene Jonathan, Holly og Davy sliter med å overleve etter at moren døde og forsøker alt de kan å unngå at noen voksne tar hånd om dem. Når deres velstående og eksentriske grandtante Irene får slag går de for å besøke henne. Ute av stand til å snakke eller skrive, gir hun Holly noen bilder som kan føre dem til en arveskatt som kan løse alle deres problemer. Men Jonathan, Holly og Davy er ikke de eneste som er på jakt etter skatten.

Boka er på 221 sider.

Lockhart, E.: We were liars

Vi er løgnerne. Vi er vakre, priviligerte og lever et sorgløst liv i luksus. Vi er nedbrutt og ødelagt. Dette er en historie om kjærlighet og romantikk. Dette er en historie om en tragedie. Hva er det som er løgn? Hva er det som er sant?

Boka er på 227 sider. Du kan også låne den som e-lydbok via Overdrive.

Lockhart

Alderson, Sarah: Out of control

Liva har flyttet til New York for å starte et nytt liv. Men når væpnede menn stormer inn i huset midt på natten og dreper alle bortsett fra henne, ser livet ut til å bli et mareritt. Snart er Liva på rømmen, og Jay ser ut til å være den eneste personen hun kan stole på. Problemet er at Jay og Liva ikke vet hvem de flykter fra. Men en ting er sikkert. De ukjente ønsker at Liva skal dø.

Boka er på 310 sider.

Dellaira, Ava: Love letters to the dead

Det hele begynte som en oppgave i engelsktimen. Skriv et brev til en død person. Laurel valgte Kurt Cobain. Han døde ung, det samme gjorde Laurels søster May. Så kanskje han forstår noe av det som Laurel har gått gjennom. Og snart begynner Laurel å skrive brev til flere døde mennesker. Janis Joplin, Heath Ledger, River Phoenix, Amelia Earhart. Det er som om hun ikke klarer å stoppe. Hun skriver om hvordan det er å begynne på en ny skole, få nye venner, den første forelskelsen, og hvordan familien ble knust etter at May døde. Men selv om Laurel finner trøst i å skrive brev, kan hun ikke stenge det virkelige livet ute for alltid.

Boka er på 327 sider.

Dellaira

Green, John: The fault in our stars

Hazel er 16 år, og kommer aldri til å bli frisk igjen. Det har hun visst siden den dagen hun fikk kreftdiagnosen. I tre år har legene behandlet henne. I tre år har hun levd med dødsdommen. Hazel og Augustus møtes i en støttegruppe for kreftsyk ungdom. Begge har vært syke lenge, men nekter å være den tapre kreftpasienten som heroisk kjemper mot sykdommen med umenneskelige krefter og som aldri klager eller slutter å smile. De vet begge at de har hatt maks uflaks og at sjansen er stor for at de dør unge. Kreft er noe dritt. Men de liker hverandre. Etter hvert mer og mer. Og langsomt og forsiktig nærmer de seg, så forsiktig som det kan bli når én har et kunstig bein og den andre går rundt med en oksygentank på slep og en slange inn i nesa. Dette er en roman om liv og død. Om hvor morsomt, spennende og tragisk livet er. Dette er en fortelling om de store spørsmålene i livet. Det er ikke en bok om kreft og død. Det er en fortelling om å være ung og likevel stå med den ene foten i graven. Om å tro at man aldri kommer til å bli overrasket igjen. Og om å få sitt siste ønske oppfylt.

Boka er på 316 sider. Du kan også låne den som e-bok via Overdrive.

Rowell, Rainbow: Eleanor & Park

Året er 1986. Stedet er Omaha, Nebraska. 16-årige Eleanor har nettopp flyttet til byen med sin mor og småsøksen - og sin utilregnelige stefar. Hun føler seg tykk og bortkommen og da hun går inn på skolebussen første skoledag faller hun helt ut med sitt illrøde hår og buksene som holdes sammen av sikkerhetsnåler. Det er bare én ledig plass. Ved siden av Park. Kjekke og kule Park. Som også er utenfor, om enn på sin egen måte. Neste dag er plassen ved siden av Park ledig i. Langsom får de øyne opp for hverandre og blir forelsket, sånn som man forelsker seg for første gang, når man er 16 år. Eleanor og Park er to forelskede sekstenåringer som er kloke nok til å vite at den første kjærligheten sjelden varer, men som likevel er modige og desperate nok til å forsøke.

Boka er på 328 sider. Du kan også låne den som e-bok via Overdrive.

Rainbow

Rigby, Robert: The eagle trail

Det er andre verdenskrig i tyskokkuperte Antwerpen, og livet går sin gang for Paul Hansen. Helt til hans far blir skutt. Han får vite at foreldrene hans var en del av en motstandsgruppe, og nå blir han holdt skjult av Jo Theys, farens kamerat. Paul får beskjed om at han må forlate Antwerpen så snart som mulig, han må reise sørover gjennom Frankrike, over Pyeneene til Spania og derfra til England og friheten. Underveis blir Paul hjulpet av en gjeng modige menn og kvinner som er villige til å ofre alt i hans kamp for å overleve. Farer truer alltid rundt neste sving, men hvem kan Paul virkelig stole på? The Eagle Trail er en roman om tapperhet, svik og den første kjærligheten. Boken har korte kapitler og et høyt tempo, og egner seg for de som strever litt med lesingen.

Boka er på 286 sider.

 

O'Hearn, Kate: Pegasus and the flame

Når Pegasus, den mystiske bevingede hingsten, lander på taket hennes mitt under en storm i New York City, blir livet til tretten år gamle Emily akkurat slik som i legenden: episke slag, grusomme monstre, vanvittige flyreiser på ryggen til Pegasus og et heroisk forsøk på å redde Olympus før den olympiske flammen brenner ut. Dette er første bind i en ny fantasyserie for barn fra ca 10 år og oppover.

Boka er på 344 sider.

Forman, Gayle: If I stay

17 år gamle Mia vokser opp med kjærlige og punk-inspirerte foreldre og en sprudlende lillebror. Mia deler ikke foreldrenes musikksmak. Hun er en svært begavet cellist og har en kjæreste som spiller i et rockeband. En dag drar hele familien på biltur. De kolliderer og foreldrene dør på stedet. Mia blir kjørt til sykehuset og historien følger legenes innsats for å redde livet hennes. I de brutale 24 timene som følger etter ulykken ser Mia seg selv utenfra, og hun observerer alle rundt seg og ser tilbake på det livet og de valgene hun har tatt. Men det vanskeligste valget hun må ta gjenstår, vil hun leve videre med smerten eller slippe taket. Dette er en fortelling om kjærlighetens kraft, familiens betydning og valg man må ta.

Boka er på 201 sider. Du kan også låne den som e-bok via Overdrive.

gayle

Kontakt oss

Google+