Hopp til hovedinnhold

Boktips for 0-2-åringer

Nei nei, ja ja av Leslie Patricelli, bok

Trenger du boktips for 0-2-åringer, finner du det her. Tekstene er basert på forleggernes/distributørenes omtaler.

Vi ønsker å vise barn at det er gøy å lese, og der tror vi som jobber med barne- og ungdomslitteratur at vi har noe til felles med førskolelærere og foreldre.

Assarsson, Linda: Hei!: dyrebok for de minste

I denne boka kan en bli med på eventyr i dyrenes verden, løpe om kapp med katten, og klappe elgen. Det er mange spennende dyr å hilse på og snakke med.

Hei

Sandberg, Inger og Lasse: Lille Anna leker med farger

Lille Anna leker med farger, blant annet en rød håndveske, en grønn krokodille og en blå bil. Lær mer om 10 farger og se hvor morsomt Lilla Anna har det. 

LilleAnna

Lindman, Mervi: Minsten er sint

I dag er Minsten fryktelig sint. Like sint som en løve, eller kanskje en krokodille. Han ødelegger legotårnet, han sparker og skriker. Men det er slitsomt å være sint hele tiden. Da er det bedre å være en liten kanin i fanget til mamma. Her er det mange sterke følelser. Dette er en humoristisk fortelling med lite tekst og uttrykksfulle illustrasjoner. 

Titt, pek, les og le sammen med Minsten!

Minsten

Kruusval, Catarina: Ellen og Ole leker

Ellen og Ole har det gøy sammen. De leker både ute og inne, de spiser, sykler, aker kjelke eller drar til svømmehallen. Kartonert pekebok.

Det finnes flere bøker om Ellen og Ole.

EllenogOle

Eriksson, Eva og Moroni, Lisa: Julia spiser alt

Mormor og Julia lager sølekaker. Mormor later som hun spiser dem, men Julia spiser alt. De går hjem for å spise ordentlig mat isteden. Mens mormor forbereder middagen, prøvesmaker Julia både plastelina og hundemat og godteripapir. Da mormor endelig serverer pølser, orker Julia nesten ingen ting. Men dessert er det alltid plass til. Dette er en humoristisk hverdagssituasjonsfortelling.

Les også de andre bøkene vi har om Julia.

Julia Spiser

Patricelli, Leslie: Smokken

Det er krise. Favorittsmokken er borte. Den vesle pjokken leter over alt etter den kjære smokken sin. Dette er en humoristisk historie som mange små vil kjenne seg igjen i. Sjekk også ut Leslie Patricellies andre fabelaktige bøker for de yngste!

Smokken

Adbåge, Emma: Lille hånd

En liten hånd kan gjøre mye rart, som f.eks. røre grøt, male bilde, vinke til mamma eller klippe med saks. Når kvelden kommer er den trøtt. Da vil den bare holde hånden. Dette er en bok som tar utgangspunkt i de forskjellige kroppsdelene og hva de gjør i løpet av dagen. Kartonert. Pekebok for de yngste. Les også Emma Adbåges andre bøker i samme serie!

Emma_lillehanden

Google+