Hopp til hovedinnhold

Bøker til deg som venter på Amuletten 9

Her er noen boktips til deg som venter på bok nummer 9 i Amuletten-serien. Det finnes en haug med gode tegneserieromaner for unge!

Klassikeren: Little women av Louisa May Alcott

Hver generasjon omfavner Little women.

Våre favorittbøker til ungdomsskolen

Her har vi samlet noen av våre beste boktips til ungdom. 

Bøker for barn og ungdom om skating

Liker du å skate? Da bør du lese disse bøkene.

Bøker med godnatthistorier

Barnebøker om det å legge seg for kvelden.

Bøker om modige barn

Har du lyst å lese historier om modige barn? Her er tips til noen bøker som passer for 1.-2. klasse og yngre.

Se Sølvbergets lesestunder for barn

Har du barn som liker å bli lest for? Her kan du se Sølvbergets digitale lesestunder for de minste.

Tilbake til skolen

Trenger du litt motivasjon for å komme tilbake til skolen etter ferien? Her har vi samlet bøker om skolehverdagen til ungdom. Dette er bøker som passer for ungdomsskoleelever og videregående. 

Bøker om enhjørninger

Alle vet at det ikke finnes enhjørninger, men i fantasiens verden lever de i beste velgående. Det er et fabeldyr som pleier å bli avbildet som en hvit hest med et langt vridd horn i pannen. Det hører også med til myten at det er et spesielt rent og edelt dyr, det er veldig sky og springer veldig fort, og det kan bare temmes av en jomfru.

#BlackLivesMatter

Her har vi samlet boktips for ungdom som tar opp tematikken rasisme. En blanding av skjønnlitteratur og essays. 

Fiction books to help you learn English

Are you learning English? Or just finally ready to start reading English for the first time? These books are suitable for you if you are just beginning to read English books. 

Bli med på Sommerles 2021!

Sølvberget inviterer alle barn i Stavanger med på sommerens store leseeventyr!

Årets bok 2020 - Livesending fra Sølvbergets YouTube-kanal

Fredag 21.mai klokka 11.35 avslører vi vinnerbøker og trekker vinnerklasser til Årets bok 2020.

Kaptein Supertruse og andre superhelter

Superhelter er heroisk fiktive personer som har et spesielt talent, ofte er de i kontakt med overnaturlige fenomener eller de har overmenneskelige krefter; superkrefter.

Bøker som ligner på Roald Dahl

Roald Dahl er en kjent og kjær forfatter som de aller fleste av oss har lest og har fått gode leseopplevelser av. Det er ofte slik at vi ønsker å lese flere bøker av samme forfatter, og når vi har lest alle bøkene i et forfatterskap ønsker vi gjerne å lese noen andre liknende bøker. Bøker som er like fantasifulle som Roald Dahls, noen like morsomme, sprø, elleville og spennende. I de siste årene er det en annen engelskmann som har skrevet en rekke bøker som minner om Roald Dahls magiske univers, David Walliams.  Han omtales som den nye Roald Dahl. Derfor starter denne lista med David Walliams sine bøker. Og hvis du alt har lest alle bøkene han har skrevet, er det flere bøker i denne listen som også som vil gi deg fine leseopplevelser i Roald Dahls ånd.

Lydbøker for ungdom i Allbok

I appen Allbok finner du mange lydbøker for ungdomLast ned appen gratis og logg deg inn med lånekort for å høre lydbøkene

Lydbøker for barn i Allbok

I appen Allbok finner du mange fine lydbøker for barnLast ned appen gratis og logg deg inn med lånekort for å høre lydbøkene

Fem aktuelle og gripende ungdomsbøker

Avhengighet, psykiske problemer, traumer. Ungdomsbøker tar ofte opp vanskelige tema. Men bøkene blir ikke tunge og triste, de føles ofte både spennende og gripende. Man kastes ut i en engasjerende historie med karakterer man blir glad i som skal hanskes med utfordrende situasjoner. Det skjer mye på få sider, og det er ofte en oppløftende avslutning. Felles for flere av bøkene er at de balanserer alvoret med humor. Ja, jeg har både ledd og grått når jeg leste disse!

Google+