Hopp til hovedinnhold

De tibetanske ritene. Bli selvforsynt med yoga!

15 minutter som forandrer livet ditt, er undertittelen på Audun Myskjas bok om de tibetanske ritene - syv øvelser som skal være en av hemmelighetene bak de tibetanske munkenes gode helse og lange liv. 

Hardkokt krim #1

Hardkokt krim oppstod i USA i mellomkrigstiden, og fikk stor betydning for utviklingen av kriminallitteratur og filmproduksjon både i Hollywood og Europa. I utgangspunktet sikter betegnelsen til selve stilen, der alt «bløtt» og overflødig er skåret bort. 

Boktips: Alice i eventyrland og Gone

Ungdomsskoleelevene Michelle og Johannes har hatt arbeidsuke hos oss, og fikk ikke ta helg før de hadde levert hvert sitt boktips. Her er de:

Hele Rogaland leser Oda Malmin

Oda Malmins debutroman Steinauge fra 2018 er årets bok i prosjektet Hele Rogaland leser. Lørdag 18. september starter utdelingen av 30 000 gratiseksemplarer ved fylkets bibliotek. 

Hva gjorde Morten Harket da a-ha tok pause på 1990-tallet?

Ørjan Nilssons biografi om Morten Harket, Hjemkomst, forteller om en superstjerne med befriende lite kontrollbehov.

Bøker om 22. juli til bruk i videregående skole

I sommer var det ti år siden terroren rammet Norge. Det er skrevet flere bøker om 22 juli og hvordan denne dagen har påvirket både enkeltmennesker og samfunnet i ettertid.

Bøker om tilhørighet

Hva betyr det å føle seg hjemme? Dette spørsmålet er tett knyttet til temaet for årets Kapittel, og det er mange forfattere og filosofer som har prøvd å finne svaret på det.

Podcast: Diktsamlinger av unge kvinnelige forfattere

Skulle du ønske at du leste mer dikt? Du er ikke alene. Tre av Sølvbergets formidlere har gjort noe med saken.

Toni Morrison

Toni Morrison er en av de mest anerkjente forfatterne i verden. Hun har blitt hyllet av kritikere, hun har solgt et imponerende antall bøker, og hun har mottatt et imponerende antall priser. I 1993 vant Toni Morrison Nobels Litteraturpris. I tillegg har hun også vunnet en drøss med andre priser (43 i følge Wikipedia) for forskjellige bøker og for hennes generelle forfatterskap.

Bøker om krigene på Balkan

Jugoslavia ble oppløst i en serie blodige konflikter på 1990-tallet. Her er noen bøker for deg som vil lese mer om livet på bakkeplan i disse årene.

Lokalhistorie i Salongen

Hvorfor har ikke Stavanger bygårder som andre store norske byer? Hvem dyrket jorden og drev med fiske på værharde Kvitsøy? Er du interessert i lokalhistorie? I Salongen på Kiellandsenteret i 4. etasje finner du spennede litteratur om Stavanger og områdene rundt.

Klassikeren: Madame Bovary av Gustave Flaubert

Madame Bovary kommer til å følge deg livet ut hvis du leser den.

Bøker om demokrati og medborgerskap

På denne siden er det et utvalg av bøker som passer under det tverrfaglige tema demokrati og medborgerskap. 

Klassikeren: Salamanderkrigen av Karel Čapek

En tsjekkisk forfatter så nazismen true, og skrev om det i form av en science fiction-roman.

Begrensning er en kunst. Om Ernest Hemingways noveller

Når man vil si noe om livet kan man enten male med stor pensel, fortelle om alt, utøse følelser og hendelser, lage et nytt og innovativt språk om det ikke finnes fra før, og skrive en tykk roman på mange hundre sider. Eller så kan man skrive korte noveller, små scener beskrevet med et enkelt og dagligdags språk, og la dem romme hele verden.

Ernest Hemingway

2. juli er det 60 år siden den amerikanske forfatteren, journalisten, storfiskeren, krigshelten og eventyreren Ernest Hemingway døde. Men i løpet av disse 60 årene siden Hemingway tok sitt eget liv, så er han absolutt ikke glemt. I snart 100 år har Hemingway hatt en sentral plass i verdens litteraturhistorie, og han har i alle disse årene påvirket andre forfattere. I tillegg har han alltid hatt en stor leserskare.

Klassikeren: Fuglane av Tarjei Vesaas

Hvis du er nysgjerrig på Tarjei Vesaas' forfatterskap, kan du begynne med Fuglane.

Klassikeren: Fem små griser av Agatha Christie

Hvordan velger man én klassiker blant Agatha Christies bøker? Det er vanskelig.

Google+