Hopp til hovedinnhold

Klassikerlørdag om leselyst

Tone Selboe Leselyst

Hvorfor leser vi? Hvordan blir man en bedre leser? Tone Selboe, professor i litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo, snakker om hvordan bøker berører og beveger, og om leserens kjærlighet til litteraturen. Det skjer lørdag kl. 12.00 på Sølvberget.

Dette er en del av åpningsuka for Kiellandsenteret på Sølvberget. Senteret åpnet mandag 18. februar, som var Kiellands 170-årsdag.

 

 

Kiellandsenter i 1. og 4. etasje

Alexander Kielland er Stavangers mest kjente forfatter. Hans liv og virke er en viktig del av byens historie, og hans litterære produksjon har en sentral plass i norsk litteraturhistorie. 

Du finner Kiellandsenteret med utstillinger, forfatterkontorer, studieplasser, boksamling og kafé med egen scene i 4. etasje på Sølvberget. Kiellandsenteret vil også være synlig i 1. etasje, og med en app kan du stå på torget ved Kiellandstatuen og speide ut over ytringer fra deg selv og dine medborgere. Kiellandsenteret skal dyrke litteratur, lesing og skriving, og være en møteplass for debatt og meningsutveksling.

Dette skjer i åpningsuka

I åpningsuka blir det litteraturarrangementer med ulike fortegn, blant annet dette:

  • Kielland på arabisk. Fribyforfatter Mohammad Habeeb har oversatt Kiellands mest kjente novelle, Karen.
  • Bonde og byas, Kielland og Garborg. Hvordan var forholdet mellom de store dikterne? Med Ørjan Zazzera Johansen fra Nasjonalt Garborgsenter.
  • Brageprisvinner Tore Kvæven kommer til bokprat, og litteraturkveld med journalist Harald Birkevold.
  • Utakt spesial: Ønsker du full oversikt over Kiellands forfatterskap uten nødvendigvis å lese alle bøkene? Hjelpen er nær, i form av radiotrioen Janne Stigen Drangsholt, Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland.
  • Litterær quiz om Kielland og andre klassikere.
  • Søndagsbarn med Lene Ask, som har laget det nye Stavanger-kartet som avdukes i første etasje i åpningsuka.

Velkommen!

Google+