Hopp til hovedinnhold

Sølvberget cinematek 2018

PROGRAM HØST 2018

vertigo poster

Torsdag 23. august kl. 18:00
Tirsdag 28. august kl. 12:00
VERTIGO
USA 1958
REGI Alfred Hitchcock
MED James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes
Engelsk tale, utekstet, DCP, 2t 8min. A: 15 år

Vertigo er kanskje Alfred Hitchcocks største og mest omfattende filmverk, og føyer seg inn i rekken av filmhistoriens aller største klassikere. Da filmen ble lansert i 1961, ble den ingen umiddelbar suksess, men den har senere nådd og begeistret stadig nye publikummere. Vertigo betyr svimmelhet og her hypnotiseres tilskueren inn i svimmelheten. Politimannen John «Scottie» har fått så kraftig høydeskrekk at han må slutte i jobben. Han tar imidlertid på seg et oppdrag fra en gammel venn. Han skal overvåke vennens kone som har begynt å oppføre seg svært merkelig, men ender opp med å forelske seg i henne. Malstrømmen av hendelser som Scottie dras inn i speiles ypperlig i både fotograf Robert Burks’ overrumplende fotografiske sjokkeffekter brukt for å beskrive Scotties høydeskrekk, og ikke minst i drømmesekvensen designet av kunstneren John Ferren.

perfect blue poster

Torsdag 30. august kl. 18:00
Tirsdag 4. september kl. 12:00
PERFECT BLUE
Japan 1997
REGI Satoshi Kon
MED Junko Iwao, Rica Matsumoto, Shinpachi Tsuji
Japansk tale, engelsk tekst, DCP, 1t 21min. A: 15 år

Satoshi Kons første langfilm som regissør er en ytterst stilfull og kompleks psykothriller, hvor lag på lag i fiksjonen krever en årvåken og aktiv tilskuer.

Vår heltinne er Mima Kirigoe, stjerne i jentetrioen Cham, som i starten av filmen bryter med poplivet for å bli skuespiller. Ikke alle dedikerte fans ser med like blide øyne på denne transformasjonen og på blodig vis møter en etter en av de involverte sitt endelikt. Hele tiden er det Mima vi følger, men hennes forvirrede sinnstilstand gjør at hun blir stadig mer upålitelig som forteller. Satoshi Kon har mye på hjertet, Perfect Blue er en syrlig kritikk både av internetts personinvaderende muligheter, stjernestatusens fremmedgjøring, kyniske bakmenn og tv-serienes sensasjonsjag.

plakat bonheur

Torsdag 6. september kl. 18:00
Tirsdag 11. september kl. 12:00
LE BONHEUR
Le bonheur, Frankrike 1965
REGI Agnès Varda
MED Jean-Claude Drouot, Claire Drouot, Marie-France Boyer
Fransk tale, engelsk tekst, DCP. 1t 25min. A: 12 år

François og Thérèse lever med sine to barn i et lykkelig ekteskap. De er ganke enkle individer og helt fornøyde med å fortsette sine hverdagsliv med hverandre. Men en dag treffer François den vakre Emilie, som han forelsker seg i og som han innleder et forhold til. Dette uten at han forsømmer sin kone eller sine barn, eller at han begynner å elske dem mindre. Etter en tid kjenner han allikevel et behov for å snakke med Thérèse om hva som har hendt. Han gjør det mens de er på utflukt på landet, sittende på en eng. Thérèse går sin vei, og blir senere funnet druknet. En ekstra biografisk touch får denne filmen av at skuespillerne som fremstiller François og Thérèse var gift også i virkeligheten, og at barna i filmen er deres egne.

Thoroughbreds-poster

NY FILM!
Torsdag 13. september kl. 18:00
Tirsdag 18. september kl. 12:00
THOROUGHBREDS
USA 2017
REGI Cory Finley
MED Olivia Cooke, Anya Taylor-Joy, Anton Yelchin
Engelsk tale, utekstet, DCP, 1t 32min. A: 15 år

Regissør Cory Finley debuterer med dette mørke, ubehagelige og dramaet. Imponerende av en regissør og manusforfatter som ennå ikke har fylt tretti, og definitivt et navn å følge med på. Blant de eksepsjonelt rike i Connecticut finner vi tenåringene Lily og Amanda, svømmende i luksus. Men menneskenaturen er vel slik innrettet at man venner seg til alt og derfor blir man aldri fornøyd. I filmens åpning kommer Amanda hjem til Lily for å få hjelp til opptaksprøvene på college, og det er tydelig at de to ikke har hatt kontakt på flere år. Det skjer mye under fasaden hos begge to og kjemien dem imellom er ikke helt heldig. Noe videre handlingsreferat er det ikke mulig å gi uten å røpe for mye, men dette er også en historie som stadig river seg løs fra dine forventninger, og like overraskende som naturlig snirkler den seg av sted i stadig nye retninger.

kattepr

BARNECINEMATEKET
Katteprinsen (2002)
Japan
Animasjon
Tillatt for alle
Norsk tale
1t 15 min
En eventyrlig film for store og små katteelskere! En natt våkner skolejenta Haru av et rabalder ute i gata. Det er en parade til hennes ære, hun har nemlig reddet en katt fra å bli overkjørt av en bil. Hvordan kan de få takket henne nok? Jo, ved å la henne få gifte seg med selveste Katteprinsen! De bortfører henne til Kattekongeriket. Ved hjelp av den snille og modige Baronen forsøker hun å befri kattene fra den griske kongen og flykte hjem igjen til den virkelige verden.

 

sykkelfulgposter

KAPITTEL FILM
Onsdag 19. september kl. 16:30
SYKKELFUGL (2018)
(14 min, norsk tale, utan tekst)
Regi: Odveig Klyve & Kari Klyve-Skaug
Kort fiksjonsfillm om Zahra (12) frå Afghanistan, som bur i eit asylmottak i Noreg saman med familien sin. Dei har venta lenge på eit svar om dei får opphald i Noreg, eller ikkje. Zahra har ein draum om å læra seg å sykla. Men det viser seg å ikkke bli så lett å gjennomføre draummen. Q & A med regissørane Odveig Klyve & Kari Klyve-Skaug samt skodespelare etter visninga.

 

youngsolitude

KAPITTEL FILM
Onsdag 19. september kl. 17:30
Young Solitude (2018)
Premières solitudes, 2018
1t 40 min (fransk tale, engelsk tekst)
Regi: Claire Simon
Vi møter ulike 17-åringer i en av Paris sine forsteder. Alle med sine problemer og en fornemmelse av ensomhet i en livsfase mellom det å være barn og voksen. I hverandre finner de noen å betro seg til og en etterlengtet følelse av samhold. 

 

Forteljingar-om-mot-

KAPITTEL FILM
Torsdag 20. september kl. 16:30
Forteljingar om mot (2018)
(60 min, div. språk m. norsk tekst)
Regi: Kari Klyve-Skaug
Førpremiere i samarbeid med BIFF. 
Dokumentar om fire menneske som med pennen og frie ytringar har kjempa hardt for det dei trur på, fire menneske som bér med seg historier om å leva og overleva. Trass i trusler, terror og tortur, har dei halde fram med å tale mot overgrep og sensur.

 

l_inhumaine_affiche

Torsdag 20. september kl. 18:00
Tirsdag 25. september kl. 12:00
L’INHUMAINE
Frankrike 1924 REGI Marcel L'Herbier
MED Georgette Leblanc-Maeterlinck, Jaque Catelain, Philippe Hériat
Stum, DCP, 2t 15min. A: 9 år

For L'Herbier var filmen den mest moderne av alle kunstarter. L'inhumaine skulle være et utstillingsvindu for datidens strømninger i fransk kunst, og han fikk med seg 20-tallets fremste kunstnere og arkitekter i produksjonen. En hemmelighetsfull operasangerinne tar jevnlig imot høytstående gjester i sitt grandiose herskapshjem. Problemet er imidlertid at hun forakter alle på det sterkeste, noe som gjør henne til en kald og kynisk femme fatale.

minding the gap

KAPITTEL FILM
Torsdag 20. september kl. 18:30
Minding the Gap (2018)
(1 t, 33 min, engelsk tale, utekstet)
Regi: Bing Liu
Eksklusiv førpremiere i samarbeid med BIFF!
Felleskapet mellom tre unge skatere får et vendepunkt i denne amerikanske oppvekstfortellingen om vennskap og møtet med et ansvarsfullt voksenliv. Vises i samarbeid med Bergen Internasjonale Film Festival. 

 

lettersmerfilm

KAPITTEL FILM
Fredag 21. september kl. 16:30
Letters (2017)
(1 t, 14 min, koreansk/norsk tale, norsk tekst)
Regi: Marte Vold og Jéro Yun
Gjennom et år utveksler filmskaperne Marte (Norge) og Jero (Sør Korea) visuelle brev, og dokumenterer samtidig hverdagen til hverandres liv. Letters er en film med et stort perspektiv på livet, men gjør det med å vise oss svært personlige bilder. Samtale mellom regissør Marte Vold og Rune Christiansen etter visningen. 

 

The-Invisible-Hands_poster

KAPITTEL FILM 
Fredag 21. september kl. 18:30
The Invisible Hands (2017)
Regi: Marina Gioti
1t, 37 min (Arabisk/engelsk m engelsk tekst)
Et usannsynlig møte mellom musikere fra forskjellige kulturer og tilblivelsen av et band. Alan Bishop er velkjent i det amerikanske undergrunnsmiljøet fra 80-tallet gjennom blant annet bandet Sun City Girls. På en reise til Kairo i tiden rundt Den arabiske våren treffer han en rekke unge musikere som markerer starten på den musikalske enheten The Invisible Hands.

 

Jeg-vil-bo-i-mitt-navn-Tomas

KAPITTEL FILM
Søndag 23. september kl 14:00
Jeg vil bo i mitt navn (2018)

Regi: Lars Erlend Tubaas Øymo
(40 min, norsk tale, engelsk tekst)
Eksklusiv førpremiere i samarbeid med BIFF.
Et nært portrett av den anerkjente norske forfatteren Tomas Espedal. Espedal var en av de første eksponentene for den nye bølgen med selvbiografiske romaner i Norge på 1990-tallet, og han har vunnet en rekke priser for bøker som Imot Kunsten og Gå. Eller kunsten og leve et vilt og poetisk liv.
Vises i samarbeid med BIFF- Bergen Internasjonale Film Festival. 

patrimonio

KAPITTEL FILM
Søndag 23. september kl. 15:00
Patrimonio (2018)
Regi: Sarah Teale og Lisa F. Jackson
1 t, 23 min, spansk/engelsk tale, engelsk tekst.
I den lille fiskelandsbyen Todos Santos i Mexico reiser innbyggerne seg mot et multinasjonalt utbyggingsprosjekt som skal etablere 5000 hus i den sårbare småbyen. 

 

 

matangi

KAPITTEL FILM
Søndag 23. september kl. 17:00
Matangi / Maya / M.I.A.
Regi: Steve Loveridge 
(1 t 30 min, engelsk tale)
Filmen er skapt ut fra et utrolig utvalg av personlige opptak skutt av Maya selv eller hennes aller nærmeste venner i løpet av de siste 22 årene. MATANGI / MAYA / M.I.A. fanger Maya's fantastiske reise fra immigrant tenåring i London til den Internasjonale popstjerna M.I.A. Vinneren av Special Jury Prize Award - Documentary under årets Sundance Film Festival.

 

 

 

en lektion poster

Torsdag 27. september kl. 18:00
Tirsdag 2. oktober kl. 12:00
EN LEKTION I KÄRLEK
Sverige 1954
REGI Ingmar Bergman
MED Eva Dahlbeck, Gunnar Björnstrand, Harriet Andersson, Sigge Fürst
Svensk tale, engelsk tekst, 1t 36min. A: 15 år

Vi fortsetter 100-årsjubileumet til Bergman! Ekteparet Erneman sliter med sitt samliv etter 15 år. David leker doktor med en av sine pasienter og Marianne har tatt opp den røde tråden med sin tidligere elsker Carl-Adam. Tilfeldigvis er Carl-Adam Davids beste venn. Begynnelsen på en dameroman, kan man si om denne innledningen, men siden regissøren er Bergman får vi presentert et moralsk stykke skuespillervirtuositet. 

blow out

Torsdag 4. oktober kl. 18:00
Tirsdag 9. oktober kl. 12:00
BLOW OUT
USA 1981
Regi: Brian de Palma
Skuespillere: John Travolta, Nancy Allen, John Lithgow, Dennis Franz, Peter Boyden
Engelsk, utekstet
Aldersgrense 15 år

 

De Palma har selv beskrevet sin tilnærming til film som vitenskap og sammenlignet det å lage film med å bygge maskiner. I så måte er det lett å se hvor De Palma har funnet byggesteinene til Blow Out. Linjene kan lett trekkes til Michelangelo Antonionis Blow Up (1966), men Alfred Hitchcock er også en av De Palmas læremestere.

En annen inspirasjon for De Palma var den såkalte Zapruder-filmen, en amatørfilm som viser drapet på John F. Kennedy i 1963, filmet på 8mm-film av Abraham Zapruder. I tillegg til Kennedy-drapet alluderer Blow Out til Watergate-skandalen, og hører hjemme i det samme konspiratoriske og paranoide amerikanske 70-tallsselskapet (selv om den er fra ‘81) som The Conversation (Francis Ford Coppola 1974), Three Days of the Condor (Sydney Pollack 1975) og All the President’s Men (Alan J. Pakula 1976). (utdrag fra omtale av Sveinung Wålengen)

manwhoshot

Torsdag 11. oktober kl 18:00
Tirsdag 16. oktober kl. 12:00 
The Man Who Shot Liberty Valance 
USA, 1962
Regi: John Ford
Skuespillere: James Stewart, Vera Miles, John Wayne, Lee Marvin, Lee Van Cleef
Engelsk tale, utekstet
Aldersgrense: 15 år

Denne lavmælte western-filmen er en av John Fords mest interessante, og kanskje den av hans filmer som har den beste castingen. Filmen er spekket med tradisjonelle western-ingredienser, men under overflaten ulmer den konflikten som er så vanskelig for amerikansk psyke å håndtere: Pionertiden er slutt. Den store, sterke, tause individualisten John Wayne må vike for den fysisk svake, argumenterende demokraten James Stewart. Det er ikke flere ensomme vidder eller solnedganger å ri inn i. The Man Who Shot Liberty Valance kan sees både som en kommentar til westerfilmen, og som et prakteksemplar i sjangeren.

sitatplakat_sangenfrahavet_a4

Lørdag 13. oktober kl. 12:00
BARNAS CINEMATEK 
SANGEN FRA HAVET
1t 33 min
Irland/Belgia/Danmark/Frankrike, 2014
Regi: Tomm Moore
Norsk tale
Aldergrense 6 år
Sangen fra havet er en fantastisk fortelling for små og store. Inspirert av det irske sagnet om selkiene  - en skapning som er halvt sel, halvt menneske - forteller filmen et eventyr om en bror og en søsters fabelaktige reise gjennom myter, magi og fortidens glemte hemmeligheter.

myleft

Torsdag 18. oktober kl. 18:00
Tirsdag 23. oktober kl. 12:00
MIN VENSTRE FOT
1t 43m 
Irland,/Storbritannia, 1989
Regi: Jim Sheridan
Skuespillere: Daniel Day-Lewis, Brenda Fricker, Ray McAnally, Fiona Shaw
Engelsk, utekstet
Aldersgrense 12 år
Jim Sheridans storfilm fra 1989 er basert på en sann historie om livet til den irske kunstneren Christy Brown (Daniel Day-Lewis). Han var både forfatter, lyriker og maler, men veien dit var krevende fordi han led av celebral parase. I de første leveårene kunne han nesten ikke uttrykke seg, kun ved å trampe med sin venstre fot. Så begynte han å tegne og male ved hjelp av den samme foten, og moren oppmuntret ham til å skrive på maskin. Plutselig hadde den syke gutten en mulighet til å uttrykke seg. Med Min venstre fot vant Daniel Day-Lewis sin første av tre Oscar for beste skuespiller.

hiroshima

Torsdag 25. oktober kl. 18:00
Tirsdag 30. oktober kl.12:00 
Hiroshima, Mon Amour
1t 30m 
Frankrike, Japan 1959
Regi: Alain Resnais
Skuespillere: Emmanuele Riva, Eiji Okada, Bernard Fresson, Stella Dassas, Pierre Barbaud
Fransk, japansk tale, svensk tekst
Aldersgrense 15 år

Etter den andre verdenskrig ble det laget flere filmer som tok utgangspunkt i bombingen av Hiroshima og Nagasaki. En av dem som huskes best i dag er Alain Resnais Hiroshima mon amour fra 1959. Den skildrer et kort og intenst kjærlighetsforhold mellom en japansk ingeniør og en fransk skuespillerinne, som er på besøk i Hiroshima for å medvirke i en fredsfilm. Begge er preget av sin fortid, han av bomben i 1945, hun av en tragisk forelskelse i en tysk soldat i hjembyen Nevers. Filmen beveger seg hele tiden mellom nåtid og fortid. Denne vekslingen mellom ulike tidsplan er en teknikk Resnais har brukt i de fleste av sine filmer.

last flag

Torsdag 01. november kl. 18:00
Tirsdag 06. november kl. 12:00
LAST FLAG FLYING
2t 5m 
USA, 2017
Regi: Richard Linklater
Skuespillere: Bryan Cranston, Laurence Fishburne, Steve Carell
Engelsk tale, utekstet

Last Flag Flying er en sorgmunter road movie om vennskap og amerikanske verdier. Dette er, som filmene til Richard Linklater alltid er, en karakter- og dialogdrevet film, og Linklater er som vanlig veldig god til å få det beste ut av skuespillerne sine (se på Patricia Arquette i Boyhood, for eksempel, og hvor hadde Ethan Hawke vært uten Linklater?). Her er det faktisk Steve Carell som gjør mest inntrykk, som en mann som har fått rundjuling av skjebnen, og som ikke veit hvor han skal gjøre av seg selv. 
The Last Flag Flying er en Amazon Prime produksjon og kan også leies her. 

 

Torsdag 8. november kl. 18:00

das boot

Tirsdag 13. november kl. 12:00
DAS BOOT
3t 28m 
Tyskland, 1981
Regi: Wolfgang Petersen
Skuespillere: Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann, Hubertus Bengsch, Martin Semmelrogge
Tysk tale, engelsk tekst
Aldersgrense 15 år
Høsten 1941. I den okkuperte havnebyen La Rochelle blir en ubåtkaptein beordret til å gjøre seg klar til tokt. Ubåten han skal lede er av typen U-96, også omtalt som «havets grå ulver». Med et mannskap av unge eventyrlystne menn har ikke båten kommet lenger enn til et enkelt prøvedykk før dramaet begynner. Plutselig befinner uerfarne og erfarne menn seg sammen i en krigssituasjon, og ferden videre blir en lang og vanskelig en, hvor ytre så vel som indre konflikter stadig truer. 

løvetannbarnplakat

Lørdag 10. november kl 12:00
BARNAS CINEMATEK:
LØVETANNBARN
1t 6 min
Frankrike/Sveits
Regi: Claude Barras
Norsk tale
Aldersgrense: 6 år

En liten gutt mister moren, og står helt alene. Han finner likevel nye venner, politimannen Raymond er en av dem. Han følger ham til et nytt hjem, der han møter mange andre barn i samme situasjon. Uansett, Raymond hjelper til, og han finner tillit, kjærlighet og venner. Og lærer å stole på andre, men det er ikke lett! Løvetannbarn er en herlig film med et stort hjerte,raushet og varme - glede og humor.

la vita e' bella

Torsdag 15. november kl. 18:00
Tirsdag 20. november kl. 12:00
LA VITA È BELLA
1t 56m 
Italia 1997
Regi: Roberto Benigni
Skuespillere: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini
Italiensk, engelsk tekst
Aldersgrense 12 år

Roberto Benignis drama er en dristig fabel om fantasiens kraft, med bakgrunn i 2. verdenskrig. Filmen forener satire, fysisk komedie, alvor og en touch av surrealisme, men under alt dette ligger en unik og rørende kjærlighetshistorie. Vi møter Guido, en sjarmerende og glad fyr med store drømmer om å åpne sin egen bokhandel. Han reiser til Toscana full av pågangsmot, på jakt etter lykke og romantikk. Han ignorerer fullstendig den voksende facismen rundt seg. Men den brutale verden innhenter ham og Guido havner i konsentrasjonsleir. Her må han bruke sin freidige fantasi, humor og hele sitt hjerte for å redde dem han elsker.

mandy_poster_goldposter_com_3

SPESIALVISNING
Fredag 16. november kl. 21:30
MANDY (2018)
Spilletid: 2t 1m 
Produsert: USA/Belgia 2018
Regi: Panos Cosmatos
Skuespillere: Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache, Ned Dennehy
Engelsk tale, utekstet
Aldersgrense: 18 år
Det er vel ikke tvil om at Nicolas Cages karriere har hatt noen opp- og nedturer de siste årene, men hos Panos Cosmatos slippes virkelig de indre demoner løs og sjelden eller aldri har vi sett Cage utforske sin egen galskap på denne måten. Dette er black metal-estetikk på syretripp, og en uendelighet av referanser til mange tiår av genrefilm.

Cage er her den røffe, men romantiske tømmerhuggeren som bor ensomt til ved Crystal Lake (!), sammen med sin kunstneriske og gotisk fantasy-fikserte kjæreste. Uheldigvis blir hun sett av kultlederen Jeremiah Sand, som ved hjelp av Gud, dop og avansert okkultisme holder sine disipler trollbundet. Henne kan han ikke leve uten og disiplene sendes ut for å hente henne ved hjelp av påkalte demonbikere. Litt langt ute, tror du? Dette er bare starten, dropp alle forestillinger om logikk og bli med på en usedvanlig reise inn i Cosmatos vakre og voldelige galskap.

vargtimmen

Torsdag 22. november kl. 18:00
Tirsdag 27. november kl. 12:00
VARGTIMEN
1t 30m 
Orginaltittel Vargtimmen
Sverige, 1968
Regi: Ingmar Bergman
Skuespillere: Liv Ullmann, Max von Sydow, Erland Josephson
Svensk tale, engelsk tekst
Aldersgrense 15 år

Det finnes mange mareritt og marerittaktige situasjoner i Bergmans filmer, men Vargtimen er rendyrket skrekk og gru! Ute på en øde øy plages kunstneren Johan Borg av dystre drømmer og forestillinger. Hans gravide kone Alma, som er filmens forteller, forsøker å støtte sin mann så godt hun kan. Borgs plager forverres når han møter den mystiske Veronica Vogler i en middag hos øyas slottsherre, men nå begynner det å bli vanskelig for oss som publikummere å skille mellom hva som er Borgs fantasier og hva som er virkelige opplevelser.

cold water

Torsdag 29. november kl. 18:00
Tirsdag 4. desember kl. 12:00
COLD WATER
1t 32m 
Orginaltittel: L'eau froide
Frankrike, 1994
Regi: Olivier Assayas
Skuespillere: Virginie Ledoyen, Cyprien Fouquet, Laszlo Szabo
Fransk tale, engelsk tekst
Aldersgrense 15 år
Året er 1972, et sted i nærheten av Paris. Gilles og Christine er to tenåringer som ikke helt har klart å finne sitt ståsted i livet. Gilles er en urokråke på skolen og trues med utkastelse. Han bor sammen med sin overbeskyttende far som ønsker å sende ham på internatskole. Christine er generelt lei og frustrert over tingenes tilstand. Uroen som preger henne, bekymrer moren og hennes nye mann, som begge er scientologer. Det bekymrer også faren hennes, som mener at hun bør sendes til en institusjon for å få behandling for sin ustabile mentale helse.

hjortejegeren

Torsdag 6. desember kl. 18:00
Tirsdag 11. desember kl. 12:00
HJORTEJEGEREN
3t 3m 
Orginaltittel The Deer Hunter
Produsert USA 1978
Regi: Michael Cimino
Skuespillere: Robert De Niro, Christopher Walken, John Cazale, John Savage, Meryl Streep
Engelsk, utekstet
Aldersgrense 18 år
1960-tallet går mot slutten. Vennene Mike, Steve og Nick er i ferd med å forlate jobben ved stålverket i industribyen Clairton, Pennsylvania. De skal til Vietnam. 

it_s a wonderful life

Torsdag 13. desember kl. 18:00
Tirsdag 18. desember kl. 12:00
IT'S A WONDERFUL LIFE
2t 9m (129 minutter)
USA, 1947
Regi: Frank Capra
Skuespillere: James Stewart, Henry Travers, Donna Reed, Lionel Barrymore
Engelsk, utekstet
Aldersgrense: Tillatt for alle

Cinematekets fortsetter sin tradisjonelle julevisning! I It’s a Wonderful Life forteller Frank Capra nok en gang om det hederlige, vanlige mennesket, og ingen kunne fortelle slike historier bedre enn ham. Pliktoppfyllende George Bailey har lagt sine egne drømmer til side for å drive videre familiens husbank etter farens død. Jobben og den beskjedne økonomiske avkastning gjør ham med årene desillusjonert, og i tillegg blir han uskyldig mistenkt for økonomisk kriminalitet. Skammen og fortvilelsen fører ham til randen av selvmord. Ikke bare venner må hjelpe til for å få ham på andre tanker, også engler må gripe inn for at han skal innse at livet er fantastisk, og at verden ville vært et fattigere sted uten hans bidrag.

Google+