Hopp til hovedinnhold

Skeive filmer til skeive dager

Skeive filmer til skeive dager

I forbindelse med Stavanger på skeivå, som arrangeres 5.-9. september, har vi plukket fram noen filmer fra samlingen. Sjekk også ut vår filmutstilling i 2. etasje i forbindelse med festivalen.

callmeby

Call Me By Your Name (2017)
Luca Guadagninos film tok kritikere med storm tidligere i år, og det med god grunn. Basert på en roman av André Aciman om forelsken mellom en 17 år ung gutt og hans fars litt eldre studentassistent. En film som fanger en sommerlig melankoli godt hjulpet av ypperlig fra filmmusikk blant andre Sufjan Stevens.

 

 

blåerden

Blå er den varmeste fargen (2013)
En nydelig fransk oppvekstfortelling om de unge jentene Adele og Emma, utrolig sårt formidlet av de unge skuespillerne og eksepsjonelt godt fanget av regissør Abdellatif Kechiche.  Basert på en tegneserie av Julie Maroh.

 

 

duke

The Duke of Burgundy (2016)
En hypnotisk visuell opplevelse om det skjeve forholdet mellom den middelaldrende Cynthia og unge Evelyn, spilt av henholdsvis danske Sidse Babett Knudsen og Chiara D’Anna. Regissør Peter Strickland har tydeligvis klokketro på bildets formidlingsevne framfor dialog og den elliptiske historien om ikke-gjensidig kjærlighet er en utmerket match.

 

 

kissspider

Kiss of the Spiderwoman (1985)
Hector Babenco sin oscarvinner om den transseksuelle og den macho revolusjonære som deler celle i et sør-amerikansk fengsel. Kammerspill av ypperste sort med William Hurt og Raul Julia.

 

 

caroldvd

Carol (2015)
Et stilfullt drama fra Todd Haynes satt til New York på 1950-tallet om forholdet mellom en velstående etablert familiekvinne og en ung fotograf.  Den alltid tilstedeværende Cate Blanchett og Rooney Mara på rollelisten i denne drømmende epokefilmen. Basert på en roman av Patricia Highsmith.

Google+