Hopp til hovedinnhold

Klassisk sommerskrekk: Haisommer

Klassisk sommerskrekk: Haisommer

Sølvberget Cinematek og SF Kino sørger for å gi filmpublikum et gjensyn med en skrekkinngytende hvithai. 

JAWS_Movie_poster

God hjelp fra SF Kino Stavanger har gjort det mulig for Sølvberget Cinematek å innlede forsommeren med Steven Spielbergs Haisommer (1975).

Filmen gjorde den unge Spielberg til stjerneregissør, og den klassiske historien om den fryktinngytende haien som truer sommeridyllen på Amity ble i sin tid nominert til ni Oscar.

Badestrand

På en idyllisk badestrand i høysesongen angriper og dreper en hai flere av de badende. Tre menn starter jakt for å uskadeliggjøre den morderiske haien. Det blir også viktig å dekke over at turiststedet er hjemsøkt av en menneskeetende hai. Filmen er en klassiker blant katastrofefilmene fra slutten av 70- tallet. 

Blockbuster

Haisommer er filmen som fremfor noen annen fremmet og populariserte det amerikanske begrepet blockbuster. Den endret også måten Hollywood brukte å markedsføre film på.

Det vakte stor oppsikt at den spilte inn såpass mange penger om sommeren - et tidspunkt som tidligere hadde vært ansett som den dårligste tiden å lansere filmer på.

Filmen vises hver dag i perioden 6. -12. juni.

Visninger i sal 9:

  • 6. juni: 18:00
  • 7. juni: 21:30
  • 8. juni: 21:30
  • 9. juni: 18:00
  • 10. juni: 18:00
  • 11. juni: 18:00
  • 12. juni: 18:00

Pris: 80/50,- (med Aftenbladkort). Kjøp billetter på www.sfkino.no

 

Filmfakta

Sjanger: GRØSSER, SKREKK, THRILLER
Manus: Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 1975
Lengde:2t. 4m.

Regi: Steven Spielberg
Skuespillere: Robert Shaw, Ted Grossman, Edward Chalmers Jr., Lorraine Gary, Jay Mello, Robert Carroll, Jeffrey Kramer, Craig Kingsbury, Carl Gottlieb, Jeffrey Voorhees, Murray Hamilton, Lee Fierro, Peter Benchley, Roy Scheider, Jonathan Filley, Robert Chambers, Richard Dreyfuss, Chris Rebello, P.R. Dube, Susan Backlinie,Robert Nevin

Produksjonsselskap: Universal/Zanuck/Brown Productions
Distribusjon video: Universal Pictures Nordic 

Google+