Hopp til hovedinnhold

Historisk filmkveld i Filmteateret

Historisk filmkveld i Filmteateret

Lørdag 24. oktober kl. 19.00: Vredens druer (1940) i det ærverdige og historiske Filmteateret. 

I samarbeid med festivalen Kåkånomics viser Sølvberget Cinematek John Fords klassiker "Vredens druer". Filmen er basert på John Steinbecks berømte roman av samme navn.  Vises i historiske sal 1, eller Filmteateret som det het i 1940 da filmen ble lansert.

The_Grapes_of_Wrath_(1940_poster)

Spesialvisning i Sal 1, Filmteateret
Lørdag  24. oktober kl. 19:00
VREDENS DRUER
2t 9m (129 minutter)
Originaltittel: Grapes of Wrath
USA, 1940
Regi: John Ford
Skuespillere: Henry Fonda, Jane Darwell, John Carradine
Engelsk, utekstet
Aldersgrense: 12 år

Filmhistoriens største episke dokument over depresjonstidens Amerika bygger på John Steinbecks roman om familien Joad, som sammen med hundretusener andre små farmere («the Okies») ble fordrevet av de som eide jorda og startet en folkevandring til California – lokket av mulighetene for arbeid som fruktplukkere. Men frukteiernes arbeidspolitiske metoder drev dem ut i ny elendighet.

Filmatiseringen Vredens druer utspiller seg i USA på 30-tallet, da familier ble drevet fra sine gårder av bankene og søkte vestover etter ny lykke. Familien Joad forsøker å holde sammen når deres eksistens trues, og gjennom deres historie settes «den lille mann» og familieverdier opp mot den hensynsløse maktbruken til det kapitalistiske systemet. Det er en kjernesunn og sentimental fortelling, men fabelaktig som film, og vakkert fotografert av Gregg Toland som etter dette var med på å skape det banebrytende mesterverket Citizen Kane av Orson Welles.
Billetter selges hos Odeon Kino Stavanger.
Kåkånomics 2020

Google+