Hopp til hovedinnhold

En kort gjennomgang av Ridley Scotts filmer

Sigourney Weaver i Alien (1979)

Som tittelen tilsier er dette en kort og overfladisk gjennomgang av Ridley Scotts filmer. Nettsaken har dermed mye til felles med kvaliteten på Ridley Scotts filmer: meget varierende.

Ridley Scott ble født i South Shield, en by som ligger på Englands nordøstkyst, i 1937. Han har siden debuten i 1977 regissert 25 spillefilmer. Han har også vært involvert i reklame-, video- og tv-produksjon. Sistnevnte i samarbeid med broren Tony (1944-2012) i produksjonsselskapet Scott Free.

 

The Duellists (1977)

Scotts debutfilm. Keith Carradine og Harvey Keitel er offiserer i Napoleons hær og de finner aldri riktig tid og sted til å slå hverandre i hjel i en duell. Lån The Duellists på Sølvberget.

2

 

Alien (1979)

In space no one can hear you scream! Og med det kom det definitive gjennombruddet. Lån Alien på Sølvberget.

3

 

Blade Runner (1982)

Filmhistoriens beste film, ever!! Lån Blade Runner på Sølvberget.

4

 

Legend (1985)

En ung Tom Cruise, en glimrende Tim Curry, dama til Ferris Bueller (Mia Sara) og en nokså uinteressant fantasy-historie. Lån Legend på Sølvberget.

5

 

Someone to watch over me

Tom Cruises første kone, Mimi Rogers, som mulig offer for mafialeiemorder. Pluss Tom Berenger som beskyttende politimann. Det blir til en helt okay noir light. Lån Someone to watch over me på Sølvberget.

6

 

Black Rain (1989)

Andy Garcia og Michael Douglas er politimenn på litt mer enn bare en studietur til Japan. Morderisk Yakuza, kulturforskjeller og en av disse to hovedpersonene med litt for mye ballast. Lån Black rain på Sølvberget.

27

 

Thelma and Louise (1991)

Susan Sarandon og Geena Davis på tur, i en av hans mest kjente filmer. En kan kanskje sette spørsmålstegn om hvorvidt feminister er nødt til å velge så drastiske løsninger. Lån Thelma and Louise på Sølvberget.

8

 

1492: Conquest of Paradise (1992)

Femhundreårsjubileet for begynnelsen på et av verdenshistoriens verste massedrap feiret med fantastiske bilder og musikk av Vangelis.

9

 

White Squall (1996)

Jeff Bridges er kaptein på skoleskip og seiler av gårde med en gruppe ungdommer. Disse skal ved hjelp av å styre dette seilskipet tre inn i de voksnes rekker.

10

 

G.I. Jane (1997)

Nok et innlegg i likestillingsdebatten. Demi Moore vil bli den første kvinnelige Navy Seal. På tross av massiv motstand fra alle rundt henne, trenger en virkelig å lure på om hun greier det. 

11

 

Gladiator (2000)

Russell Crowe, Joaquin Phoenix og Oliver Reed (dette ble dessverre hans siste film) er alle glimrende og filmen lager et fantastisk portrett av en av de viktigste periodene i romersk historie. Lån filmen på Sølvberget.

12

 

Hannibal (2001)

Oppfølgeren til Silence of the Lambs. Julianne Moore har overtatt Jodie Fosters rolle som agent Starling. Anthony Hopkins er Hannibal Lecter og her er han i mye friere dressur, noe som gjør filmen mye vanskeligere å se og volden mye tydeligere. Lån filmen på Sølvberget. 

13

 

Blackhawk Down (2001)

Et militært nederlag skildret på en heroisk måte. Lån filmen på Sølvberget.

14

 

Matchstick Men (2003)

Nicholas Cage som småsvindler og en historie med en vri. Lån filmen på Sølvberget.

15

 

Kingdom of Heaven (2005)

Orlando Bloom får her vist at korsfarerne var på oppdrag fra Gud. Lån filmen på Sølvberget.

16

 

A Good Year (2006)

Filmatisering av Peter Mayles bok. Russell Crowe koser seg i Provence.

17

 

American Gangster (2007)

Denne er basert på en sann historie og viser hvordan Vietnamkrigen gjorde en farget mann til en av de største samfunnsfiendene. Med Russell Crowe og Denzel Washington. Lån filmen på Sølvberget.

18

 

Body of Lies (2008)

CIA, Midtøsten og disse konfliktene uten sannsynlige løsninger. Leonardo DiCaprio og Russell Crowe. Lån filmen på Sølvberget.

19

 

Robin Hood (2010)

Nok en fortelling om denne urkommunisten, men her med større internasjonale følger. Ikke altfor vellykket og gjett hvem som har hovedrollen. Lån Robin Hood på Sølvberget.

20

 

Prometheus (2012)

Første prequel til Alien og de siste minuttene her gjør den verdt å se.

21

 

The Counselor (2013)

Skjønte aldri helt vitsen med denne. Uansett så er Michael Fassbender ganske okay.

22

 

Exodus: Gods and Kings (2014)

Det gamle Egypts gudeverden brakt til live. Ingen av skuespillerne kan sies å ha en hudfarge originalene ville hatt. Lån Exodus: Gods and Kings på Sølvberget.

23

 

The Martian (2015)

Matt Damon strandet alene på Mars. Underholdende så det holder og basert på romanen av Andy Weir. Lån The Martian på Sølvberget.

24

 

Alien: Covenant (2017)

Andre prequel til Alien og de færreste skjønte hvorfor. Lån Alien: Covenant på Sølvberget.

25

 

All the money in the World (2017)

Christopher Plummer erstattet Kevin Spacey, etter sistnevntes noe famøse utskeielser og graverende overtramp, i en film basert på en sann historie. Storfinans, smålighet, løsepenger og mange typer kriminelle er noe av innholdet her. Pluss det faktum at det lønner seg å ikke bli for rik! Lån All the money in the world på Sølvberget.

26

Og med det er gjennmgangen av Scotts filmer fullført og det eneste en trenger å grue seg til er tredje og eventuelt fjerde del av Alien-prequelene.

Google+