Hopp til hovedinnhold

Ekstra visninger av Diktatoren 8. og 12. november

Diktatoren

Cinemateket varmer opp til Rogaland Teater sin premiere på teaterstykket "Chaplin: Diktatoren" med to ekstravisninger av filmen.

Chaplins Diktatoren settes opp for første gang på en teaterscene i Norge. Og det skjer på Hovedscenen på Rogaland Teater.  Stykket har premiere 15. november og spilles frem til 2. desember

Sølvberget cinematek varmer opp til teaterpremieren med å vise to ekstravisninger av filmen uken i forkant: onsdag 8. november kl. 18.00 og søndag 12. november kl. 15.00. Billettsalg.

Chaplins mest politiske film

Diktatoren er Charlie Chaplins mest politiske film og en sterk satire både over Adolf Hitler og Nazi-Tyskland. Hans mål med filmen var intet mindre enn å få USA til å gå inn i den 2. verdenskrig på de alliertes side. Chaplin bruker hele sitt komiske repertoar i harseleringen med Hitlers personlighet og høydepunktene står i kø: Hitler-parodien Hünkel som demagog, Hünkel som danser ballett med jordkloden og ikke minst det komiske møtet mellom Hünkel og hans kollega Benzino Napaloni.

Den lille vagabonden med hatt og stokk er forvandlet til engasjert samfunnskritiker og skulle aldri siden opptre på kinolerretet i sin gamle form. Diktatoren ble den siste komedien Chaplin laget, og er et av høydepunktene i hans mangslungne filmkarriere.

Diktatoren

DIKTATOREN

The Great Dictator
USA 1940
Regi: Charles Chaplin
Med: Charles Chaplin, Paulette Goddard, Jack Oakie
Engelsk tale, norsk tekst
DCP, 2t. A: 6 år

Google+