Hopp til hovedinnhold

Diktatoren åpner høsten på cinemateket

Charlie Chaplin Diktatoren

Du kan se Chaplins klassiker på cinemateket torsdag 24. eller tirsdag 29. august, og i november i forbindelse med teateroppsetningen på Rogaland Teater.

diktatorenplakat

Torsdag 24. august kl. 18:00
Tirsdag 29. august kl. 12:00
DIKTATOREN
The Great Dictator
USA 1940
Regi: Charles Chaplin
Med: Charles Chaplin, Paulette Goddard, Jack Oakie
Engelsk tale, norsk tekst
DCP, 2t. A: 6 år
Kjøp billett her

Diktatoren er Charlie Chaplins mest politiske film og en sterk satire både over Adolf Hitler og Nazi-Tyskland. Hans mål med filmen var intet mindre enn å få USA til å gå inn i den 2. verdenskrig på de alliertes side.
Chaplin bruker hele sitt komiske repertoar i harseleringen med Hitlers personlighet og høydepunktene står i kø: Hitler-parodien Hünkel som demagog, Hünkel som danser ballett med jordkloden og ikke minst det komiske møtet mellom Hünkel og hans kollega Benzino Napaloni.
Den lille vagabonden med hatt og stokk er forvandlet til engasjert samfunnskritiker og skulle aldri siden opptre på kinolerretet i sin gamle form. Diktatoren ble den siste komedien Chaplin laget, og er et av høydepunktene i hans mangslungne filmkarriere.

NB! I anledning Rogaland Teater sin urpremiere 15. november på teateroppsetningen av "Diktatoren" blir det ekstravisninger av filmen i november. Tidspunkt  for ekstravisninger annonseres senere.

For mer info om Rogaland Teater sin oppsetning 

Vi har også rikelig med Charlie Chaplin på biblioteket.

Google+