Hopp til hovedinnhold

6 anbefalinger på Filmoteket

6 anbefalinger på Filmoteket

Bibliotekenes strømmetjeneste Filmoteket har eksistert i overkant av et halvt år. Det blir mye innetid i disse tider så her får du 6 anbefalinger fra våre ansatte hentet fra Filmotekets stadig voksende katalog.

 

biggestfilmotek

The Biggest Little Farm (2018)
Regi: John Chester
I denne dokumentarfilmen møter vi paret John og kona Molly, som forlot storbylivet for å forvandle 80 hektar med død mark til fruktbar jord.«The Biggest Little Farm»er en film som gir håp for fremtiden, at mennesker kan jobbe sammen med naturen og ikke mot for å høste resultater, et samarbeid som kommer mennesker, dyr og naturen til gode. 

Tid er et stikkord i filmen, vi følger Chester og Molly igjennom 7 år med prøving og feiling. Her kan vi alle lære noe uansett ståsted. Filmen er og en visuell opplevelse mye takket være John Chester som er en prisbelønnet naturfotograf og regissør.
Anne Helen Robberstad

 

 

Death Proof (2007)
Regi: Quentin Tarantino
Grindhouse-prosjektet til Robert Rodriguez og Quentin Tarantino virker dessverre å ha gått i glemmeboken her til lands. Tarantinos bidrag, Death Proof, finnes på Filmoteket.

Etter min viten finnes det ikke så altfor mange slashere hvor bil erstatter kniv eller machete. Dette er en fin film på mange måter, fra stemning og skuespillere til musikkutvalget. Høy fart, flyvende kroppsdeler og velkjent humor, få ting slår det.
Joar Kvanvik

 

 

 

denstorefilmotek

Den store skjønnheten (2013)
Regi: Paolo Sorrentino
Vi følger den evig lovende 65-årige forfatteren Jep Gombardella.  «Den store skjønnheten» er et fengende feberhett innblikk i Romas sosietetsliv, og et syrlig spark til den italienske overklassen. Her kjører geriatrikere på som om de var russ.

På en befriende estetisk treffsikker og upretensiøs måte tematiseres det rundt motsetninger: livet-døden, ungdom- alderdom, overflate-dybde. Sorrentino blir med sin drømmende og smått surrealistiske Roma-poesi betegnet som en arvtager etter Federico Fellini. Det er kanskje en åpenbar referanse, like mye som et kvalitetstegn.
Magnus Cappelen

 

 

fahrenheitfilmotek

Fahrenheit 11/9 (2016)
Regi: Michael Moore
Lurer du på hvordan Donald Trump kunne bli USA's mektigste mann? Den 9. november 2016 ble Trump valgt inn som USA's president. I filmen Fahrenheit 11/9 prøver dokumentarskaper Michael Moore og finne ut hvordan det kunne skje.

Han viser hendelser og valg i amerikansk politikk som har lagt til rette for at nettopp Trump ble valgt. Dessuten undersøker Moore Trumps totalitære tendenser. En brennaktuell, spennende og skremmende dokumentar. 
Sofie Birgitte Andersen

 

 

Dyrene i Hakkebakkeskogen (2016)
Regi: Rasmus A. Sivertsen
Det er ikke bare, bare å skulle gjenskape Thorbjørn Egners barnebokklassiker, som norske barn har vokst opp med i snart 70 år. Heldigvis holder filmen høy kvalitet, både når det gjelder dukkeanimasjonen, stemmeskuespillet og, ikke minst, musikken. Katzenjammer står bak lydsporet, som fremstår både nytt og spennende, og samtidig som en naturlig fornyelse av Egner-universets gjenkjennelige musikantstil.

Dette er en koselig, morsom og god familiefilm!
Maria Sannes Undheim

 

 

 

portrettfilmoteket

Portrett av en kvinne i flammer (2019)
Regi: Céline Sciamma
Historien i filmen finner sted på en øy i Bretagne sent på 1700-tallet, og gir en gripende fremstilling av umulig kjærlighet og kvinnefrigjøring i en tid der ordet ikke fantes.

Marianne kommer til øya for å male et portrett av Héloïse, som familien vil gifte bort til en mann i Milano som hun aldri har møtt. Héloïse har ikke lyst til å inngå dette ekteskapet, og er svært lite villig til å la seg portrettere. Marianne må derfor utføre jobben i all hemmelighet, under dekke av å være en slags tjenestepike. Gradvis åpner Héloïse seg, og de ser noe i hverandre som utvikler seg til et uventet nært vennskap med sterke følelser.
Céline Sciamma har laget en klassisk kjærlighetshistorie av svært høy kvalitet.
Dorthe Helene Stramrud

 

Om Filmoteket

  • For å benytte deg av Filmotekets tilbud trenger du nasjonalt lånekort. 
  • Du kan registrere bruker her https://filmoteket.no/Register
  • Mer info https://filmoteket.no/info
  • Lån 4 filmer pr.mnd pr. lånekort. Man kan altså også registrere flere lånekort på én konto, for eksempel fra familiemedlemmer.
Google+