Hopp til hovedinnhold

Sølvberget cinematek: høstprogram

Neste visninger: Wolfwalkers lørdag 31. oktober og søndag 1. november.

Historisk filmkveld i Filmteateret

Lørdag 24. oktober kl. 19.00: Vredens druer (1940) i det ærverdige og historiske Filmteateret. 

Ekstravisninger på cinemateket

Det kommer en rekke spennende nye titler på Cinemateket fremover som ikke får ordinær kinooppsetning. Billetter kjøpes via Odeon kino Stavanger. 

Slik låner du film i Filmoteket

Nå kan du enkelt låne film med bibliotekkortet ditt, uten at du trenger å oppsøke biblioteket. Så lenge du har et nasjonalt lånekort kan du låne film på Filmoteket.

8 filmtips på Filmoteket

Bibliotekenes nye strømmetjeneste Filmoteket er et kjærkomment tilskudd for våre filminteresserte brukere i disse tider. Utvalget er bredt og her finner du noe for enhver smak. 

Nye filmer på biblioteket

Etter nesten 2 måneder med stengte dører åpnet vi forsiktig 4. mai. Nå har vi fylt på med nye filmer til samlingen som kan reserveres og hentes i 1. etasje. 

Filmskolen #1: Stumfilmens mester

På bibliotekenes strømmetjeneste Filmoteket finner du et bra utvalg dokumentarer om film. Lærerike og morsomme fortellinger om filmens univers.

Filmskolen #2: Kvinner i filmhistorien

På bibliotekenes strømmetjeneste Filmoteket finner du et bra utvalg dokumentarer om film. Lærerike og morsomme fortellinger om filmens univers.

Årets beste filmer 2020 - del 1

En oppsummering av de beste nye titlene til bibliotekets filmsamling så langt i 2020. Klikk på lenken for å reservere filmene på DVD/Blu-ray.

Årets beste filmer 2019

Her kommer årets beste filmer tilført den allerede rikholdige filmsamlingen til biblioteket.

Filmbib: 5 kortfilmer du kan se med barna

Se flotte norske kortfilmer med ungene på strømmetjenesten Filmbib!

Doctor Sleep- director's cut

Oppfølgeren til tidenes grøsser og brakkesykefilm ble nylig lansert på hjemmekinomarkedet i en 3 timer lang director's cut. Med Doctor Sleep og Ondskapens hotell har vi plutselig en 5 timer lang fabelaktig double feature.

Årets beste filmer 2019- del 1

På tide med en oppsummering av de beste filmene som fant veien til bibliotekets hyller første del av 2019. Klikk på lenken for å bestille filmen.

Post-apokalyptiske filmer

Post-apokalyptiske filmer kan være moro, og her er noen du kanskje ikke hadde regnet med.

Omtale av 55 Disney-filmer

En ikke helt objektiv gjennomgang av alle Disneys offisielle animasjonsfilmer, fra Snøhvit og de syv dvergene (1937) til Vaiana (2016). 

"Room 237": Hva Ondskapens hotell EGENTLIG handler om

Stanley Kubricks film Ondskapens hotell inneholder massevis av skjulte budskap. Bare spør filmskaperne bak dokumentaren Room 237.

"Senna": Formel 1-legendens liv og død

Ayrton Senna er tidenes største brasilianske idrettshelt, hvis vi holder fotballspillerne utenfor.

Årets beste filmer til nå

Kraftidioten, Birdman, Boyhood og Turist er noen av filmhøydepunktene fra første halvår, mener bibliotekar Magnus Cappelen.

Google+