Hopp til hovedinnhold

Boktips: Alice i eventyrland og Gone

Gone av Michael Grant

Ungdomsskoleelevene Michelle og Johannes har hatt arbeidsuke hos oss, og fikk ikke ta helg før de hadde levert hvert sitt boktips. Her er de:

Michelle: Alice i eventyrland

Alice i eventyrland

"Jeg anbefaler boken Alice i eventyrland. Denne boken er kjent, og det har blitt laget mange forskjellige filmer laget av den. Alice i eventyrland er en eventyrbok som ble skrevet i 1865. Det er en barnebok, men jeg syns at den er interessant og gøy for alle aldersgrupper. Nå har det blitt til en klassisk historie.

Jeg syns at denne boken var original og spennende. I denne boken blir virkeligheten snudd opp ned når Alice kommer til eventyrland, der dyr kan snakke og ha fester, og der det er kort som er soldater.  

Jeg husker at første gang jeg så Disney sin Alice i eventyrland ble jeg litt redd, fordi det var veldig unormale hendelser som ikke kunne ha skjedd i virkeligheten. Derfor syntes jeg den var så engasjerende! 

Alice møter mange utfordringer på veien, som å vokse kjempestor og kjempeliten, og å møte hjerter dronning, som kan kutte av hodet på hvem som helst når hun vil. Alice får også råd fra noen dyr som hun møter, en larve som røyker og en Cheshire-katt som har en stort smil og magiske krefter som får den til å forsvinne.

Alice i eventyrland er en unik og magisk bok, og jeg håper du liker den like mye som jeg."

Lån Alice i eventyrland på Sølvberget

Johannes: Gone-serien

Gone-serien

"Gone-serien handler om at alle mennesker over 15 år forsvinner, og at ungene må overleve uten noen voksne. Det er også noen som har superkrefter som f.eks å lage lys med hendene og healing.

Jeg liker bøkene fordi det handler om barn og ikke voksne, det betyr at jeg forstår bedre hva og hvordan de tenker. Jeg synes det er et ganske kult fortellerperspektiv fordi, istedenfor at man bare følge en person hele tiden, varierer det hvilket perspektiv man leser fra. Karakterene er ganske interessante og har ganske realistiske reaksjoner til forskjellige ting.

Personene har ganske forskjellige personligheter og forskjellige måter å se på alt fra. De første bøkene viser forskjellige sider av historien på en veldig god måte, så vi kan forstå tankene til hovedpersonene og antagonistene."

Lån Gone-serien på Sølvberget

Google+