Hopp til hovedinnhold

Åtte veier til det britiske valget

Statsminister David Cameron

Sølvberget gleder seg til det britiske valget 7. mai, som ser ut til å bli det mest spennende på lenge.

Hvordan kan du på Sølvberget forberede deg til det britiske valget? Let me count the ways, som en fyr der borte skrev for noen år siden:

1. Britiske filmer. Filmøya i første etasje har et sterkt britisk preg akkurat nå, med det ypperste av filmer fra landet. 

uk1

2. Veggutstilling om valget. Bakgrunnsinfo og analyser av valgkampen henger i første etasje.

uk2

3. Britiske romaner. Sølvbergets medarbeidere har plukket sine favoritter av bøker skrevet av britiske forfattere. Bøkene ligger utstilt i første etasje.

uk3

4. Faktabøker om Storbritannia. De står i Faktabiblioteket og Barne- og ungdomsbiblioteket i tredje etasje. Et utvalg av bøkene har vi flyttet ned til første etasje i anledning valget.

uk4

5. Det beste av britisk musikk. Spillelister fra våre ansatte:

  
Nettredaktør Øyvind Berekvams samling med 77 sanger om London:
Musikk- og filmbibliotekets Olav Nilsen sine favoritter av britisk musikk:
BritSoul:
British Glittering Ballads:
Vote Britannia:

6. Nettmagasin om valget. Vi følger med på det som skrives om valget , og samler de beste artiklene i et eget Flipboard-magasin. Du kan følge Sølvberget på Flipboard, og lese magasinet på nett eller brett.

View my Flipboard Magazine.

7. Britiske aviser. Hvis du har lånekort på Sølvberget, kan du lese en haug med britiske aviser hjemmefra. Les mer om ordningen her.

8. Britiske bøker på eBokBib. Hvis du har lånekort og nettbrett, kan du låne e-bøker med eBokBib. Der finnes det for øyeblikket 1865 bøker til låns, og av dem er 46 bøker i sjangeren Storbritannia. Les mer om eBokBib i denne artikkelen.

Mer Storbritannia? But of course. Et par av Sølvbergets medarbeidere lot seg inspirere av valget da de tok fredagens #boktryne på sosiale medier:

 

Gearing up for the #UKelection at #sølvberget. #bookfacefriday #boktryne #tonyblair

Et bilde publisert av Åsmund Ådnøy (@asadnoy)

 
Google+