Hopp til hovedinnhold

Country Music U.S.A.

Hva er countrymusikk?

Musikktips

En subjektiv gjennomgang av Marvel-filmene

Jeg samler på altfor mye. En av de tingene jeg har satt meg fore er å kjøpe filmer basert på tegneserier. Det er, for å bli en smule vulgær, som å forsøke å tilfredsstille seg selv med et rivjern. Mest vondt, men litt godt òg.

Filmtips

1793 av Niklas Natt och Dag: Alt var verre før

Stockholm anno 1793 er nesten parodisk mørk og forferdelig i Niklas Natt och Dags krimroman 1793. Men bare nesten. Denne parykk-krimmen kjenner du i mellomgulvet.

Lesetips

Viking og middelalder

Historiske serier og bøker fra middelalderen og vikingtiden. Romaner som både er lærerike og spennende om en fascinerende tidsepoke.

Lesetips

Psykologisk krim

Liker du krim som gir frysninger og holder deg på pinebenken til siste side er lest? Da har vi boktipsene for deg!

Lesetips

Krimforslag til de som har lest CLUE-bøkene

Liker du spennende serier om ungdommer som løser mysterier? Har du allerede lest alle CLUE-bøkene? Her har vi flere serier som kan passe for deg!

Lesetips for barn og unge

Påskefilmer

Her er en liste over diverse filmer man kan se i påsken.

Filmtips

Prince og de

Selv om kvaliteten ofte holder en høy standard er det slik at veldig mange av disse artistene ikke synes av å ha fått kommersiell drahjelp som følge av samarbeid med Prince. Man kan nesten snakke om en omvendt Midas-touch. Her er en liten gjennomgang av musikere som har nære forbindelser til Prince, enten de er dypt inspirert av ham, covrer sangene hans, har samarbeidet med eller blitt produsert av ham. 

Musikktips

Gode romaner om samliv og familie

Her finner du anbefalte romaner om samliv og familie.

Lesetips

Svensken, nordmannen og bøkene

Podcast med to menn og en passelig stabel bøker, med ujevne mellomrom.

Lesetips

Vinnerne av Årets bok 2018

Vinnerne av Årets bok 2018 er: Ville begynner på skolen av Anne Sofie Hammer, Håndbok for superhelter av Elias og Agnes Våhlund, Det magiske hjertet av Kristina Ohlsson og Gjenferdets stemme av Johan Rundberg. 

Lesetips for barn og unge

Podcast: Leseglede i skolebiblioteket

Hvordan kan skolebiblioteket bidra til at dagens barn og unge blir gode lesere, og på sikt også reflekterte og demokratiske borgere?

Nordisk barnebokkonferanse

Francis Ford Coppolas hat-trick: Gudfaren, The conversation og Gudfaren II

Fra 1972 til 1974 regisserte Francis Ford Coppola tre av tidenes beste filmer; Gudfaren, The conversation og Gudfaren II. Hva gikk han på?

Filmtips

Podcast: Kjærlighetsdikteren Kielland

Alexander Kielland er en mesterlig skildrer av forbudt og undertrykt kjærlighet. Hør Ingunn Øklands foredrag.

Kiellandsenteret

Ny skjønnlitteratur i mars

No til påske renn det inn med ny krim både på norsk og engelsk, her er nokre av dei som ikkje har så lang venteliste.  Me har også tips for deg som ikkje set likheitsteikn mellom påske og krim, men det kan nok vera ein og annan skummel historie blant desse også. 

Lesetips

Boktips fra Pernille

Når jeg skal sette meg ned med en god bok varierer det litt hva jeg velger å lese. Jeg er veldig glad i actionfylte bøker, men også romantiske historier. Det jeg ser etter i en bok er at den er lett å leve seg inn i den og at det skjer noe spennende. Det har jeg helt klart funnet i disse bøkene.

Lesetips for barn og unge
Google+