Hopp til hovedinnhold

Podcast: Om Aldri aldri aldri av Linn Strømsborg

Linn Strømsborgs nye bok Aldri aldri aldri er en av bokhøstens mest omtalte.

Lesetips

Podcast: Finalistene til Tidenes rogalandsbok

Hør Stine Honoré og Tomas Gustafssons presentasjon av finalistene i kåringen Tidenes rogalandsbok.

Lesetips

Valgets kvaler

Du ville vel ikke stemt på noen som hører på...? Hva slags musikk hører lokalpolitikerne på?  

Musikktips

Sjørøverbøker for barn

Splitte mine bramseil. Er det noen sjørøverbøker i sikte utenom Kaptein Sabeltanns bøker av Formoe?  Ja, her er en liste.

Lesetips for barn og unge

Podcast: Fyr og flamme spesial

Phil Spector hadde sin wall of sound. Kjartan Fløgstads roman Fyr og flamme (1980) er forfattarens vegg av ord, av solid granitt og med tidvis få festepunkt for hender og føter.

Lesetips

Bøker om kropp: En foreldreguide

Tanken på å snakke med barna om reproduksjon og kropp kan få mang en voksen til å svette, og samtalene blir som regel ikke lettere når barna blir større. Heldigvis finnes det gode bøker for både yngre og eldre barn, som kan bidra til å gjøre kunnskapsoverføringen mer lærerik og mindre smertefull for alle involverte.

Lesetips for barn og unge

Country noir-filmer

Country-, rural- eller small town-noir/Southern Gothic er en sjanger som tar for seg mysterier, tett samhold og lyssky virksomheter i mindre samfunn. Samtidig gis det gjerne innblikk i kulturforskjellene mellom bygd og storby.

Filmtips

23 eventyrbøker du bør lese

Eventyr fortsetter å være en sterk inspirasjon for dagens forfattere. Her er et knippe anbefalinger av tradisjonelle eventyr og historier basert på eventyr, myter og sagn.

Lesetips for barn og unge

Lettfordøyelig hjerneføde fra Netflix

Noen ganger har man lyst til å se serier man ikke trenger å bruke for mye hjernekraft på, men som allikevel er stimulerende. Disse Netflix-produksjonene klarer nettopp dette.

Anbefalinger

Lesetips om miljø og klima

Vil du lese om klima og miljø? Her får du tips til gode bøker om et svært aktuelt tema.

Lesetips

Agenter, spioner og politikk

Krimbøker med hemmelige agenter, spioner, politisk makt og korrupsjon.

Lesetips

Liker du bøkene om Harry Hole?

Her har vi samlet flere bøker med mørk og brutal stemning, høyt tempo, mye action og sitrende spenning.

Lesetips

Et lite tilbakeblikk...

80-tallet har fått et ufortjent rykte når det kommer til musikk. Når en ser hva som virkelig skjedde på musikkfronten dette tiåret, blir det noe helt annet. Kanskje det mest spennende decenniet i musikkhistorien?

Musikktips

Likte du Harry Potter?

Har du lest alle bøkene om Harry Potter? Her er flere bøker med barn som har magiske krefter, trollmenn, hekser, magiskoler, opptaksprøver og kampen mellom onde og gode krefter.

Lesetips for barn og unge

Årets beste filmer 2019- del 1

På tide med en oppsummering av de beste filmene som fant veien til bibliotekets hyller første del av 2019. Klikk på lenken for å bestille filmen.

Filmtips

Psykiske lidelser i ungdomsromaner

Mange vil oppleve psykiske problemer i løpet av livet. Det kan være til hjelp og trøst å lese skjønnlitteratur som tar opp de samme problemene man står i selv. Eller man kan forstå bedre hvordan andre har det. Her har vi samlet noen gode ungdomsbøker som tar opp blant annet spiseforstyrrelse, angst, depresjon, tvangstanker og traumer.

Lesetips for barn og unge
Google+