Hopp til hovedinnhold

Podcast: Erik Fosnes Hansen om byer i litteraturen

- Hva ville Dostojevskij vært uten St. Petersburg, og Elena Ferrante vært uten Napoli? Byene er deltakere i handlingen.

Kapittel

Podcast: Sandra Lillebø og Vigdis Hjorth fra Kapittel20

Sandra Lillebø og Vigdis Hjorth har skrevet to av bokhøstens mest omtalte romaner. De møttes til samtale på Kapittel20.

Kapittel

"Vis meg dine biografier, og jeg skal si hvem du er."

Vi lader opp til Bragepris-vinner Torgrim Eggens besøk i høst med å sette søkelys på biografi-sjangeren.

Lesetips

Lån Kiellands skisser til selvbiografi

Alexander Kielland lå syk og sliten på Bergen sykehus da han fikk en idé: Han skulle skrive selvbiografi.

Kiellandsenteret

Tilbake til skolen

Trenger du litt motivasjon for å komme tilbake til skolen etter ferien? Her har vi samlet bøker om skolehverdagen til ungdom. Dette er bøker som passer for ungdomsskoleelever og videregående. 

Lesetips for barn og unge

Bøker om enhjørninger

Alle vet at det ikke finnes enhjørninger, men i fantasiens verden lever de i beste velgående. Det er et fabeldyr som pleier å bli avbildet som en hvit hest med et langt vridd horn i pannen. Det hører også med til myten at det er et spesielt rent og edelt dyr, det er veldig sky og springer veldig fort, og det kan bare temmes av en jomfru.

Lesetips for barn og unge

En kort gjennomgang av Ridley Scotts filmer

Som tittelen tilsier er dette en kort og overfladisk gjennomgang av Ridley Scotts filmer. Nettsaken har dermed mye til felles med kvaliteten på Ridley Scotts filmer: meget varierende.

Filmtips

The Silos

Bandets tredje, den med fuglen på framsiden.

Musikktips

Årets beste filmer 2020 - del 1

En oppsummering av de beste nye titlene til bibliotekets filmsamling så langt i 2020. Klikk på lenken for å reservere filmene på DVD/Blu-ray.

Filmtips

Kortreist: Glimt fra Rogalandslitteraturen

Er du nysgjerrig på lokale forfattere og interessert i å lese mer litteratur fra regionen vår? Kiellandsenteret og Rogaland forfatterlag samarbeider om en serie nettarrangement der vi presenterer noen av våre lokale forfattere.

Kiellandsenteret

Fra Wagner til Napoleon

Dikteren Alexander Kielland var også sakprosaforfatter, og åpnet og lukket forfatterskapet sitt med sakprosatekster.

Kiellandsenteret

Beneath the Underdog

Memoirs of a Half Yellow Schitt Covered Nigger

Musikktips

Likte du Normal people av Sally Rooney?

Boka Normal people av Sally Rooney ble en umiddelbar suksess. Nå har den også blitt en populær TV-serie. Når både boka og TV-serien er slukt vil du kanskje lese noe som gir deg den samme følelsen? Her har vi samlet boktips for deg som elsker Normal people.

Lesetips

Kapittelsjefens sommerlesetips

Bruk sommeren på å lese deg opp til Kapittel! Her er Kapittelsjef Siri Odfjell Risdals anbefalte bøker av forfattere som kommer til festivalen 16. - 20. september.

Kapittel

Fremtiden den gang da..

Jeg og jevnaldrende er blitt så mye eldre at vi mimrer historier for de som er født etter oss. Dette innlegget er ment å vise hva vi hadde å velge mellom, lenge før internettet, når det kom til science fiction og fantasy. I bokform må vite!

Anbefalinger

Lær mer om hverdagsrasisme

Mange melaninrike mennesker som bor i Norge oppgir at de opplever rasisme. Samtidig kan det noen ganger virke som om mange mennesker i Norge ikke tror dette er en problemstilling her. Hvis du ønsker å lære mer om rasisme og hverdagsrasisme, finner du gode tips her.

Lesetips

#BlackLivesMatter

Her har vi samlet boktips for ungdom som tar opp tematikken rasisme. En blanding av skjønnlitteratur og essays. 

Lesetips for barn og unge

Noen fantastiske filmer en kunne ha sett?

Nå kan jo dette med lister og vaskeseddelanmeldelser fort bli litt ensformig, men det er en grei måte å formidle en rekke titler en virkelig vil anbefale. En skulle selvfølgelig kun ha tatt for seg bare noen få titler og virkelig gått i dybden. Det får bli et annet innlegg. Vel, tilbake på åttitallet og mine foreldre var så kjipe at de ikke gikk til innkjøp av en VHS-spiller. Dermed var jeg tvunget til å leie en Movie Box. Det skjedde ikke altfor ofte og en hadde den som oftest i kun tre dager om gangen. Ergo måtte en sørge for å se så mange filmer i den perioden som overhodet mulig. Og det en lette etter var fantasy- og science fiction-filmer. Hva en i etterkant kan si var at kvaliteten på disse varierte. Mye har skjedd siden og for meg som har interessen for denne typen filmer har ekstra mye skjedd. Dette blir innlegget som vil fokusere på disse filmatiske begivenhetene med et konsekvent fantastisk innhold.

Anbefalinger
Google+