Hopp til hovedinnhold

Sølvberget cinematek: høstprogram

Sølvberget cinematek viser dokumentarklassikerern Grey Gardens torsdag 24. oktober og tirsdag 29. oktober. 

Filmtips

Bokprat: Den jævla arven!

Velkommen til foredrag 24. oktober med forfatter Olav Brekke Mathisen om arvekonflikter. Han skrev også boken om "Den jævla naboen".

Arrangementer

Avtrykk blir tema for Kapittel20

Denne uka pågår verdens største bokmesse i Frankfurt, med Norge som gjesteland. I den anledning er det en glede å kunne presentere temaet for neste års Kapittel, som går av stabelen 16. – 20. september 2020. Teamet blir Avtrykk.

Kapittel

Utstilling: "Kurt Johannessen. Om lag 100 bøker 1984-2019"

Utstillingen "Kurt Johannessen. Om lag 100 bøker 1984-2019" kan du se på Sølvberget til 10. november.

Sølvberget galleri

Klesbytting, fiksefest og redesign i november

I november er gjenbruk og bærekraft et av våre satsningsområder, med kurs i redesign av skoleballantrekk, utstilling, byttemarked og reparasjonsverksted.

Læring

Dette er Kiellandsenteret på Sølvberget

Kiellandsenteret skal dyrke litteratur, lesing og skriving, og være en møteplass for debatt og meningsutveksling.

Kiellandsenteret

Umulige moderskap

Alexander Kielland og Torborg Nedreaas er begge kjente som tendensdiktere, og begge har skrevet om umulige moderskap. Litteraturen deres har imidlertid mange nyanser og sider det er verdt å se nærmere på – uten å avskrive samfunnskritikken.

Kiellandsenteret

Ytringsrommet på Kiellandsenteret

I fjerde etasje på Sølvberget finner du Ytringsrommet, Kiellandsenterets digitale talerstol. Har du noe på hjertet? Del det med oss og resten av Stavangers befolkning!

Kiellandsenteret

Eirik Faret Sakariassen blir ny styreleder i Sølvberget KF

Eirik Faret Sakariassen, gruppeleder for Stavanger SV, blir ny styreleder i Sølvberget KF.

Aktuelt

Slik blir du låner

Det er gratis og enkelt å bli låner på Sølvberget bibliotek og kulturhus. Du kan selv opprette en midlertidig brukerkonto via nettet eller appen. Med denne kan du låne e-bøker og reservere medier. For å låne fysiske medier med deg hjem må den midlertidige brukerkontoen godkjennes i 1. etasje på Sølvberget. 

Aktuelt

Søndagsbarn høsten 2019

Velkommen til Søndagsbarn 27. oktober: Halloween-verksted!

Arrangementer

Vampyrhistorier i ny kappe

Vampyrfilmer er ikke det som har interessert meg mest i skrekkuniverset, men det finnes noen som setter bitemerker i meg også.

Filmtips

Grøssere for barn og ungdom

Det er oktober, det er mørkt og kaldt, det nærmer seg Halloween, det er tid for grøss og gru! Her har jeg samlet skremmende, spennende, skumle (og noen morsomme!) grøssende bra bøker for barn og ungdom.

Lesetips for barn og unge

Grøssere

Det er oktober, det er snart Halloween, det er tid for grøss og gru! Her er tips til skremmende, spennende, skumle og grøssende bra bøker.  

Lesetips

Høsten på Kiellandsenteret

Lurer du på hva som skjer på Kiellandsenteret i høst? Kapittel-festivalen markerte starten på høstprogrammet vårt og onsdag 2. oktober starter vi opp vår nye tilbud Filosofisk salong. 

Kiellandsenteret

Romaner om Midtøsten

Lær mer om områdene rundt Midtøsten gjennom å lese skjønnlitteratur. Mange romaner gir et godt innblikk i lands historie, konflikter, politikk og religion. Gjennom personlige og gripende fortellinger åpner romanene opp for et nært innblikk i menneskeskjebner.

Lesetips

ICORN og Sølvberget på Bokmessen i Frankfurt

Kulturbyen Stavanger var godt representert på bokmessen i Frankfurt 16. - 20. oktober. Med ICORN og Sølvberget i spissen slo flere av Stavangers kulturaktører et slag for ytringsfrihet, mangfold og internasjonal solidaritet.

Aktuelt

Boksingler. Genuin storhet i lite format

Et essay om kuer, en tekst bygget på en konkret LP, et konseptdikt basert på løsrevne sitater fra ulike bøker… Noen av Sølvbergets ansatte har fordypet seg i hver sin boksingel, og har lest helt ulike tekster. Her forteller de om denne opplevelsen. 

Lesetips
Google+